Vijesti 22.04.2020.

BANJALUKA SLAVI DAN GRADA: Položeni vijenci na Trg palih boraca

ČITANJE: 1 minuta

Banjaluka obilježva Dan grada, 22. april, a ove godine će, zbog epidemije korona virusa i zabrane javnih okupljanja, on biti obilježen znatno skromnije, za razliku od ranijih godina.

Gradonačelnik Igor Radojičić i predsjednik Skupštine grada Zoran Talić položili su vijence na Trgu palih boraca, odajući počast oslobodiocima Banjaluke.

Vijenci će biti položeni i na spomenik palim Krajišnicima na Banj brdu i na spomenik žrtvama Veleizdajničkog procesa na groblju Sveti Pantelija.

“75. godišnjica oslobođenja Banjaluke od fašizma. Na Dan Grada odajemo počast borcima oslobodilačkog rata, ali i mnogobrojnim civilnim žrtvama ustaškog i fašističkog terora na našim prostorima. Ponosni na antifašističku prošlost i opredijeljenost. Banjaluka uvijek pobjedjuje”, poručio je Radojičić.

Ove godine neće biti organizovana tradicionalna svečana akademija niti dodjela nagrada povodom Dana grada.

Ipak, prilagođeno novim okolnostima večeras u 20 časova, na progamu Alternativne televizije biće emitovan specijalni program povodom Dana grada.

U okviru ovog programa, biće emitovana čestitka gradnačelnika Radojičića, kao i  gradonačelnika gradova – prijatelja Banjaluke, te izjave niza istaknutih Banjalučana iz raznih oblasti društvenog djelovanja koji će, u kratkom obraćanju, ukazati na značaj ovog datuma.

Po njihovom obraćanju, a posebno za ovu priliku, uslijediće “lajv strim” koncert Sergeja Ćetkovića.

(Nezavisne)