Vijesti 28.01.2016.

Banjaluka: Sniziti i cijene mjesečnih karata

ČITANJE: 1 minuta
mjesecna karta
Prevoznici bi uz snižavanje cijena pojedinačnih autobuskih karata trebalo da idu i s pojeftinjenjem mjesečnih karata, koje koristi veći dio putnika, smatraju iz udruženja potrošača i pojedini odbornici u Skupštini grada Banjaluka.

-Sniženjem cijena pojedinačnih karata na 1,40 KM udovoljeno je malom dijelu građana koji koriste gradski prevoz, dok je daleko veći broj konzumenata koji kupuju mjesečne karte, a nije došlo do pojeftinjenja mjesečnih, tako da građani u ovom dogovoru i ne vide nikakve olakšice, osim da su prevoznici u ovoj priči prošli najbolje, te da je grad izgubio bitku- rekao je Milenko Jaćimović, samostalni odbornik u Skupštini grada.

Dragutin Bošković, predsjednik Pokreta potrošača RS, rekao je da su i oni stava da je trebalo da dođe do sniženja cijena mjesečnih karata, jer veliki broj građana upravo koristi ove karte. Radnička karta košta 36,50 KM.

Odbornik DNS-a Boran Bosančić kaže da je neprihvatljivo da cijene mjesečnih karata ostanu iste, te da i one treba da idu dolje bar za osam ili 10 odsto.

-Gradska uprava je ponovo popustila pred ucjenama prevoznika. Ponovo ću pokrenuti ovu priču, da se mora ići i sa smanjenjem cijena mjesečnih karata, jer samo deset odsto građana koji se voze gradskim prevozom kupuju pojedinačne karte, dok ostali kupuju mjesečne- tvrdi Bosančić.

Prevoznici i grad su ranije rekli da nema osnova za sniženje cijena mjesečnih karata jer kad su ranije formirane “bila je to ekonomska cijena”.

(NN)