Vijesti 24.12.2016.

Banjaluka spremna dočekuje najluđu noć

ČITANJE: 2 minute

Banjaluka je i ove godine pripremila spektakularan doček Nove godine na otvorenom, kao i brojne druge sadržaje koji mjesec decembar i dio januara čine posebno čarobnim. Smještajni kapaciteti su skoro potpuno popunjeni, a očekuje se dolazak više od 1.000 turista iz Slovenije.

Mladen Šukalo iz Turističke organizacije Banjauka kazao je kako je već sada popunjeno više od 90 odsto smještajnih kapaciteta, od ukupno 1.900 kreveta koliko ovaj grad nudi.

“U Banjaluku već standardno za novogodišnje praznike dolaze turisti iz zemalja regije, a najbrojniji su turisti iz Slovenije, Srbije i Hrvatske, a onda iz Italije, Austrije, Norveške i drugih zemalja”, rekao je Šukalo za Klix.ba.

Ono što svakako upotpunjuje turističku ponudu jeste Zimzograd koji je otvoren 7. decembra ove godine. Bogata kulturna, muzička i gastro ponuda svakako uljepšava atmosferu tokom praznika.

“Zimzograd stvara ljepšu sliku i impresije kod naših gostiju jer nudi različite sadržaje”, kazao je Šukalo.

U organizaciji Banskog dvora i Turističke organizacije Banjaluka biće upriličen i javni doček Nove godine. Kao svake godine i ovaj put će biti organizovan doček za djecu i odrasle.

“Odmah uz Zimzograd na glavnom trgu od 11 sati proslavljamo dječiju Novu godinu. Djecu će zabavljati zvjezdice vokalnog ateljea Mama vox, dječiji hor Vrapčići i plesne grupe, a posjetiće ih i Deda Mraz. Program svečanog dočeka za odrasle počinje u 19:30 sati”, kazao je Šukalo.

Kako je već ranije najavljeno, na javnom dočeku u Banjaluci nastupaju Lukijan Ivanović, Dušan Svilar, Tijana Dapčević i Aleksandra Radović. Brojni ugostiteljski objekti takođe imaju bogatu ponudu dočeka 2017. godine i ono što je sigurno jeste da zabave u noći sa 31.12. na 1.1. u Banjoj Luci neće nedostajati.

(klix.ba)