Sport 23.03.2016.

Banjaluka, Teslić i Bijeljina uz trku

ČITANJE: 2 minute
biciklisti
Tačno mjesec ostalo je do početka jubilarne, desete biciklističke trke “Beograd – Banjaluka”, koja će i ove godine okupiti sami krem svjetskog i evropskog biciklizma.

Organizatori užurbano rade na pripremama, dabi vozači iz 25 svjetskih zemalja još jednom bili ugošćeni na nivou i da bi kući odnijeli najljepše uspomene. S tim u vezi, direktor trke Vladimir Kuvalja održao je sastanke sa predstavnicima gradova kroz koje će trka proći. Prva trka vozi se od Beograda do Bijeljine 23. aprila, dan kasnije start kraljevske etape planiran je u Tesliću, a cilj u Banjaluci, s tim što će karavan proći kroz Derventu i Prnjavor.

– Ni ove godine nije izostala podrška gradova domaćina Banjaluke i Beograda, kao i Bijeljine i opštine Teslić, a podršku su pružili i Turistička organizacija Republike Srpske, te turističke organizacije Banjaluke i Teslića – rekao je Kuvalja.

Organizacija mora da bude na najvišem nivou i zbog činjenice da je trka uvrštena među 100 najboljih na svijetu. Na kongresu u Hamburgu novembra prošle godine direktori tri najbolje trke na svijetu Tur de Fransa, Điro di Italije i Vuelte podigli su ruku za trku i istovremeno ukazali veliku čast, ali i obavezu.

– Značaj ovakve manifestacije u kontekstu turizma, povodom najavljenog jubileja dobija na još većoj važnosti jer će okupiti veliki broj internacionalnih sportskih radnika, profesionalnih vozača i profesionalnih biciklističkih timova. Nesumnjivo je da je riječ o velikom događaju, a dabi trka bila dostupna što većem auditorijumu, biće obezbijeđen direktan prenos jednog dijela trke, a trku će pratiti i veliki broj medija, koji su takođe potvrdili učešće u izvještavanju sa same trke – rekao je Kuvalja.

“Glas Srpske” je od ove godine partner trke i generalni medijski sponzor, a sponzori trke su Banjalučka pivara, m:tel, KTM i Vlada Republike Srpske.

“Egzit” zadužen za zabavu

Uz trku će ove godine biti još jedan poznati brend sa ovih prostora – “Egzit” festival.

– Predstavnici ovog festivala, koji i ove godine slave titulu najboljeg u Evropi biće zaduženi za zabavu i afterpartije u Bijeljini, Tesliću i Banjaluci. Sve vrhunske trke na svijetu imaju slične programe, tako da smo i u ovom segmentu rame uz rame sa najvećim – rekao je Kuvalja.

(Glas)