Vijesti 15.03.2016.

Banjaluka: Traže kandidate za nagrade i priznanja

ČITANJE: 1 minuta
gradska-vlast-zgrada
Komisija za nagrade i priznanja Skupštine grada Banjaluka objavila je danas javni poziv za dostavljanje inicijativa za dodjelu nagrada i priznanja povodom 22. aprila – Dana grada.

Inicijative se mogu dostaviti do 5. aprila, a iz banjalučke gradske uprave napominju da se nagrade i priznanja mogu dodjeljivati pojedincima, preduzećima, ustanovama i drugim subjektima.

U inicijativi treba da budu obrazložene naročito biografija za fizička lica, odnosno referense za pravna lica, razlozi koji su uticali na podnošenje inicijative, adresu i telefon kontakt osobe, odnosno lica koje se predlažu, te prijedlog nagrade za kandidovano lice.

Odlukom o nagradama i priznanjima, ustanovljene nagrade i priznanja su Ključ grada Banjaluke sa Poveljom “Počasni građanin grada Banjaluke”, zatim Zlatni grb, Plaketa grada i Nagrada grada mladima.

Ključ grada, sa Poveljom “Počasni građanin” dodjeljuje se kao poseban vid priznanja za djela i rad od opšteg značaja, u svim oblastima stvaralaštva.

Zlatni grb grada je priznanje za izuzetan doprinos u razvoju grada, njegovanju odnosa sa drugim gradovima, te za postignute vrhunske rezultate i uspjehe u oblasti privrede, nauke, kulture, umjetnosti i sporta.

Plaketa grada dodjeljuje se za izuzetna ostvarenja u oblasti obrazovanja, nauke, kulture, umjetnosti, sporta, fizičke kulture, kao i za izuzetna humana djela, i ispoljenu hrabrost.

Nagrada grada mladima je novčana, te se dodjeljuje kao poseban vid priznanja, za značajna ostvarenja u svim oblastima života.

(ATV)