Vijesti 27.04.2016.

Banjaluka: Trgovci, konobari i ljekari bez predaha za vaskršnje i prvomajske praznike

ČITANJE: 2 minute
ljekar
Veliki petak, 29. april, Vaskrs i Međunarodni praznik rada, 1. i 2. maj, neradni su dani, osim za konobare, trgovce, medicinare i dežurne službe. Oni će raditi po prazničnom režimu.

Tako na Veliki petak neće raditi Gradska uprava i druge društvene ustanove, dok će većina trgovačkih radnji, ugostiteljskih objekata, ambulanti porodične medicine i apoteka biti na raspolaganju stanovništvu.

U Gradskoj upravi su rekli da će u vrijeme praznika dragstori i ugostiteljski objekti raditi po uobičajenom radnom vremenu.

– Pored dragstora 24 časa radiće pekare, ali i prodavnice koje se nalaze na autobuskim i željezničkim stanicama i pumpama. Od sedam do 12 časova moći će da rade mesnice i ribarnice, a prodavnice pogrebne opreme od osam do 21 čas. Vaskrs i Praznik rada, 1. maj, je neradni dan za sve, osim za dežurne službe. Drugog dana republičkog praznika, 2. maja, od osam do 16 časova radiće i zanatske i trgovačke radnje, kao i radnje koje se bave uslužnom djelatnošću – rekli su u Gradskoj upravi.

U Domu zdravlja ističu da će dežurni timovi porodične medicine dežurati u dvije smjene od sedam do 20 časova u ambulanti u Platonovoj ulici i na Poliklinici.

– Dežuraće i zaposleni u stomatološkoj ambulanti i laboratoriji u okviru Hitne pomoći 24 časa, kao i u pedijatrijskoj ambulanti u Poliklinici – naglasila je portparol ove zdravstvene ustanove Dijana Ožegović.

Direktor “Autoprevoza” Dejan Mijić je rekao da će za vrijeme praznika autobusi u gradskom i prigradskom saobraćaju prevoziti putnike kao i svake nedjelje, kada su polasci autobusa na 30 minuta ili sat.

– Prevozićemo putnike po prazničnom radnom vremenu, koje je isto kao i nedjeljom – kazao je Mijić.

I gradska “Tržnica” će za vrijeme praznika raditi po prazničnom režimu rada.

– Na Veliki petak, 29. aprila, radićemo od osam do 17 časova, dok za Vaskrs i 1. maj, koji ove godine padaju na isti dan, nećemo raditi. U subotu, 30. aprila, radimo po ustaljenom radnom vremenu do 20 časova, a u ponedjeljak, 2. maja, do 15 časova – rekli su iz uprave “Tržnice”.

Apoteka “1. maj” će jedina dežurati 24 časa za vrijeme praznika.

– Još nam nije stigla zvanična potvrda da li će još neke apoteke raditi po skraćenom radnom vremenu za vrijeme praznika – kazali su u ovoj apoteci.

Dan pobjede

I ponedjeljak, 9. ma­j, kada se obilježava republički praznik Dan pobjede nad fašizmom, proglašen je za neradni dan.

– Za vrijeme ovog praznika od sedam do 12 časova radiće mesnice, ribarnice, prodavnice mješovite robe i cvjećare – saopšteno je iz Gradske uprave.

(Glas Srpske)