Politika 28.04.2016.

Banjaluka: Tuže odbornika za prevaru od 50.000 KM

ČITANJE: 2 minute
cajic odbornik
Mještani Borkovića tužili su banjalučkog odbornika Dušana Čajića za prevaru od 50.000 KM.

U Borkovićima tvrde da su godinama Dušanu Čajiću davali od 300 do 700 KM za vodovod, a i dan danas su žedni, piše EuroBlic.

Nemaju ni vode, ni novca, a da su prevareni shvatili su sredinom februara. Tada su podnijeli krivičnu prijavu koju je potpisalo 250 mještana. Čajića terete da im duguje 50.000 KM. Dokaz su priznanice sa pečatom MZ Borkovići, a neke od njih imaju i Čajićev potpis.

“Prije nekoliko godina dao sam 400 KM za priključak za vodu i 30 KM za feštu koja je trebalo da bude organizovana povodom otvaranja vodovoda, a ništa od vode”, rekao je mještanin Jevto Jović.

Njegov komšija Milenko Grujić priča da vodu imaju jednom u sedam dana, i to na dva sata.

“Vjerovao sam da ćemo pred neke izbore dobiti vodu, ali ništa od toga. Za Dušana Čajića nisam glasao iako nam je komšija”, kazao je Grujić.

Odbornik Dušan Čajić kaže da mu je tužbu napakovao Dragan Kremenović Puger, jer je on njega tužio za fizički napad. Njih dvojica su se potukli krajem decembra prošle godine, kada je Puger pokušao da smijeni Čajića sa mjesta predsjednika MO SNSD Borkovići.

“Mještani nisu podnijeli prijavu, jer oni znaju ko je Dušan Čajić. Kakvih 50.000 KM? Za šta? Pozovite Pugera i pitajte za to”, rekao je Čajić.

Dodao je da je novac prikupljan 2.000 godine kada su počeli radovi na Crnom vrelu, mještani su tada dali 91.000 KM i tvrdi da ima priznanice za svaku potrošenu marku. Međutim, komšije kažu da su mu novac davali i 2005, piše EuroBlic.

Dragan Kremenović je demantovao da je inicijator tužbe. U Okružnom tužilaštvu Banjaluka su potvrdili da su 15.februara ove godine dobili prijavu mještana Borkovića protiv Dušana Čajića zbog prevare, te da je naređeno CJB Banjaluka da provjere navode iz prijave.

Direktor Centra za razvoj i unapređenje sela Milenko Šarić tvrdi da 2000. godine, kada je Čajić skupljao novac,  nije bilo govora o gradnji Crnog vrela, jer je tek šest godina kasnije počelo ispitivanje kapaciteta za gradnju tog vodovoda.

“Ne znam za šta je Čajić uzimao pare i ne želim u to da se miješam. Građani nisu platili ni marke za Crno vrelo”, rekao je Šarić.

(ATV)