Vijesti 10.12.2015.

Banjaluka: U akciji “Freš” uhapšeno šest lica

ČITANJE: 1 minuta
hapsenje
Šest lica osumnjičenih da su na području grada Banjaluka počinila dvanaest krivičnih djela protiv imovine, uhapšeno je u nastavku akcije “Freš” koju sprovodi Centar javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka u koordinaciji sa Okružnim tužilaštvom.

Srna saznaje da su uhapšeni Zoran Lajšić (50), Mirko Malić (22), Nenad Pucarević (21), Zoran Đukić (18), Miloš Zrnić (18) i Zoran Popović (48), svi iz Banjaluke.

U saopštenju iz CJB navodi se da je policija, po naredbi Osnovnog suda, izvršila pretres kuća i stanova na četiri lokacije u Ulici Carice Milice, Karađorđevoj, Ulici Poljskog partizanskog odreda i Makarija Sokolovića, i tom prilikom su pronađeni predmeti koji potiču iz krivičnih djela i mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Među pronađenim predmetima su automobil “audi”, ključevi od automobila “pasat”, “audi” i “opel”, te ručna bomba M52 i više komada metaka.

Nakon kriminalističke obrade, utvrđeno je da su uhapšena lica, zajedno i odvojeno izvršila krivična djela – krađe putničkih automobila, oduzimanje motornih vozila, teške krađe u kućama i putničkim automobilima, nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i drugih radnji na štetu fizičkih lica.

CJB Banjaluka će protiv uhapšenih lica dostaviti izvještaj o počinjenim krivičnim djelima nadležnom tužilaštvu.

(Agencije)