Vijesti 30.05.2019.

BANJALUKA U CVJETNOM RUHU: Deset izlagača na „Festivalu cvijeća“

ČITANJE: 1 minuta

Sve je spremno za „Banjalučki festival cvijeća“, koji će biti održan od 31. maja do 2. juna u parku „Petar Kočić“.

Na ovom drugom festivalu učestvovaće deset izlagača, koji u svojoj ponudi imaju veliki izbor cvijeća, biljaka, sadnica, cvjetnih aranžmana, opreme za hortikulturu, kao i dekorativnog sadnog materijala.

Sva tri dana ove manifestacije biće prodajnog karaktera, uz prateću izložbu dječijih radova i muzičko-zabavni program.

Iz programa ovogodišnjeg Festivala cvijeća izdvajamo i školu aranžiranja koja će biti održana 31. maja (od 14 do 15 časova) i 1. juna (od 12 do 14 časova).

U petak i subotu, svi zainteresovani moći će uživati u cvjetnoj oazi od 10 do 17.30 časova, a završni dan od 8 do 15 časova.

U programu učestvuju sljedeći izlagači:“Tamaris kompani“, „Magafloras“, „Slavnić“, Poljoprivredno gazdinstvo „Ararat“, cvjećara „Kamelija“, cvjećara „Tamaris“, Poljoprivredno gazdinstvo „Šušak“, te poljoprivredni proizvođači: Branko Milinović, Dubravka Kovačević i Golub Kalinić.

Grad je prošle godine organizovao prvi Festival cvijeća po uzoru na nekadašnji koji je bio čuvena manifestacija posvećena cvijeću u regionu.

-Ovo je svakako dobra prilika da se naš grad promoviše kao grad zelenila, a Festival je i dodatni sadržaj kako za naše sugrađane tako i za turiste – zaključili su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Podsjećamo da je u susret ovom festivalu i centar grada dobio „cvjetno ruho“, odnosno u centralnoj gradskoj pješačkoj zoni postavljene su velike žardinjere, u kojima je zasađen indijski jorgovan i drugo cvijeće.