Politika 16.02.2016.

Banjaluka: U martu slijede dvije sjednice

ČITANJE: 1 minuta
banjaluka sjednice
Kolegijum Skupštine grada utvrdio je danas da će tokom marta biti održane dvije sjednice gradskog parlamenta. Prva je zakazana za 3. mart, a odbornici će razmatrati oko 20 tačaka.

-U matru će biti održana još jedna sjednica Skupštine, dok će u aprilu biti održane dvije- kazao je Budmir Balaban, predsjednik Skupštine grada, navodeći kako predstoji aktivniji period rada ovog skupštinskog tijela.

Zoran Talić, odobrnik PDP-a, pitao je Balabana  zašto Skupština nije zasjedala u februaru, na šta mu je on odgovorio da nije bilo dovoljno materijala za zasjedanje.

-Skupština može zasjedati makar i da ima jednu tačku dnevnog reda- kazao je Talić. Na dnevnom redu martovske sjednice većina tačaka odnosi se na prijedloge odluka o izradi i izmjeni dijelova regulacionih planova.

Prema riječima Jasne Brkić, zamjenice gradonačelnika, u pripremi su i tri nova dokumenta koja bi trebalo da se nađu na narednom zasjedanju.

-To su Prijedlog odluke o usvajanju Plana kapitalnih investicija grada, Prijedlog odluke o prosječnim jediničnim cijenama radova komunalne i druge javne infrastrukture i drugih javnih površina, kao i Prijedlog odluke o utvrđivanju osnovice za obračun rente- kazala je Brkićeva.

(NN)

Oznake: Zoran Talić