Vijesti 30.07.2016.

Banjaluka: U petak kažnjeno 72 vozača i 49 pješaka

ČITANJE: 1 minuta

Na području Centra javne bezbjednosti Banjaluka, u petak je realizovana akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju “Odnos vozač-pješak” u kojoj je sankcionisano 72 vozača i 49 pješaka.

Tokom sprovedenih aktivnosti od ukupno 99 kontrolisana vozača, sankcionisana su 72 zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

Zbog prekršaja ”kretanje pješaka po kolovozu na mjestima gdje postoji trotoar ili druga površina određena za kretanje pješaka”, ”prelazak kolovoza za vrijeme trajanja zabrane prelaska na sabraćajnom svjetlosnom znaku” i ”prelazak kolovoza izvan za to obilježenih prelaza” sankcionisano je ukupno 49 pješaka.

Pomenuta akcija imala je za cilj povećanje bezbjednosti pješaka kao učesnika u saobraćaju, ali i podsjećanje da poštovanjem saobraćajnih propisa i oprezom prilikom kretanja u saobraćaju u najvećoj mjeri doprinose svojoj bezbjednosti.

Apelujemo na sve građane da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH kako bi vlastitu sigurnost i sigurnost drugih građana podigli na što veći nivo.

(nezavisne.com)