Vijesti 26.10.2016.

Banjaluka: U petak radionica za vaspitače i predavanje za roditelje

ČITANJE: 1 minuta

Na poziv banjalučkog vrtića „Zvjezdica“ u petak, 28. oktobra, u naš grad dolazi specijalista interne medicine, oblast neuroendokrinologija, Ranko Rajović koji će održati radionicu za vaspitače kao i predavanje za roditelje.

Predavanja će se održati od 19 do 21.30 časova u amfiteatru Univerziteta za poslovne studije koji se nalazi na adresi Jovana Dučića 23a.

Predavanje podrazumijeva četiri oblasti: Funkcionalno znanje, Razvoj mozga i greške roditelja, Značaj razne stimulacije i Učenje je igra.

Rajović je autor NTC programa učenja koji se sprovodi u 17 država Evrope, a u sedam je akreditovan od strane ministarstva obrazovanja. Osnivač je Mense u pet država, a od 2002. godine je i član komiteta međunarodne Mense za darovitu djecu (predsjednik od 2010. do 2012). Takođe, saradnik je UNICEF-a.

U 2015. godini dobio je priznanje međunarodne Mense (MERF – Mensa education and research foundation) za intelektualni doprinos društvu.

Radi na pedagoškom fakultetu u Kopru u Sloveniji. Učestvovao je u TEMPUS projektu (Velika Britanija – Slovenija). Do sada su sprovedena dva EU projekta (IPA CBC) zasnovana na NTC programu (Hrvatska – Crna Gora i Srbija – Rumunija).

nutricionista-najava-plakat

(banjaluka.net)