Vijesti 15.06.2016.

Banjaluka: U toku pripreme za doček studenata iz inostranstva

ČITANJE: 1 minuta

U okviru projekta “Razmijenimo kulturu” koji provodi Udruženje za međunarodnu razmjenu studenata radi stručne prakse (IAESTE), u toku su pripreme za ljetnji program i doček stranih studenata.

Navedene aktivnosti imaju tradiciju već 17 godina, koliko IAESTE BiH postoji u Banjaluci, te je za taj period više od 500 studenata otišlo na praksu u inostranstvo, a isto toliko ih je i došlo u Bosnu i Hercegovinu. Ove godine će dvadesetak studenata stručnu praksu obavljati u preduzećima, institucijama i agencijama u Banjaluci.

Inače, svakog ljeta se za strane praktikante organizuje ljetnji program tokom kojeg ih domaćini upoznaju sa istorijom, tradicijom, običajima i prirodnim ljepotama naše zemlje. U okviru ovog programa se održava internacionalno veče, na kojem svi studenti imaju priliku da nam pokažu svoju kulturu, običaje i tradiciju. Planirano je da internacionalno veče bude održao krajem avgusta.

Podsjećamo, deset članova udruženja je sredinom maja boravilo na seminaru u Slovačkoj gdje su stekli neophodna znanja kada je u pitanju organizacija boravka stranih studenata.  Ovo je do sada najveći broj članova koje je udruženje poslalo u inostranstvo.

Grad Banjaluka je podržao ovaj projekat.