Vijesti 15.02.2017.

Banjaluka u znaku ljubavi i zaljubljenih

ČITANJE: 2 minute

Nasmijanih lica i sa prigodnim poklonima, Banjalučanke koje su u bivšoj Jugoslaviji ali i šire bile i ostale prepoznatljive po ljepoti juče su osim Aleje uzdaha imale priliku da prošetaju Alejom ljubavi koja je povodom Međunarodnog dana zaljubljenih poznatijeg kao Valentinovo, bila postavljena u centru grada.

Dan zaljubljenih mogao se osjetiti na svakom koraku a gradske ulice su vrvjele od gužve.  Mladi parovi su slavili svoju ljubav, a i one nešto starije dame sa cvijetom u ruci su poručivale da  ljubav cvjeta i u trećem životnom dobu. Neke pripadnice nježnijeg pola mogle su se pohvaliti da su dobile poklone od tajnih obožavalaca. A do prigodnih darova moglo se doći na skorom svakom koraku u centru.

Trgovačke radnje i ulični prodavci su nudili za svakog po nešto. Bilo je tu liciderskih srca, jastučića u obliku srca, balona, igračka i cvijeća a oni ozbiljnije zaljubljeni i probirljiviji poštovaoci dama zalazili su u zlatare.

– Zaljubljen sam u jednu Natašu i to ne krijem. Odvajao sam duže vrijeme od džeparca i kupio sam svojoj ljubavi zlatne naušnice. Možda bude i neka plišana igračka za poklon  i naravno izlazak u grad je nezaobilazan. Ovo je dan posvećen ljubavi i neki romantičan kutak je nezaobilazan – rekao je Banjalučanin koji se samo predstavio kao Nenad.

Mnoge djevojke nisu skidale osmijeh sa lica.

– Imamo momka koji me voli. Želim samo da mi posveti vrijeme a pokloni me ne zanimaju. Dovoljno je samo što me voli kao i ja njega – kazala je tinejdžerka Dijana Raković.

U cvjećarama su zadovoljno trljali ruke na praznik ljubavi.

– Imali smo mnoštvo mušterija a jedan mladić je djevojku obradovao 101 ružom. To govori da romantika i romantičnih ljubavi još ima mnogo. Najviše su išli aranžmani koji su miks cvijeća i slatkiša – rekla je Gordana Milojević iz cvjećare “Kamelija”.

Aleja ljubavi satkana od čempresa bila je postavljena u ulici Bana Milosavljevića. Bio je to svojevrstan dar  Kompanije “Tropik” svim zaljubljenima. Na granama čempresa bila su srca sa ljubavnim stihovima koje su građani mogli da ponesu i poklone voljenim osobama.

Poklon  za “drugu osobu”

Gordana Trivić se prisjetila anegdote kada joj je jedna mušterija zatražila licidersko srce i za onu “drugu osobu”.

– Shvatila sam da misli na ljubavnicu, ali sam se pravila da ga ne shvatam. Preporučila sam mu ono sa natpisom “Od srca srcu” – kroz osmijeh je ispričala Trivićeva.

(glassrpske.com)