BANJALUKA U ZNAKU ODBOJKE Danas na rasporedu dva meča Kupa RS u dvorani Obilićevo

Grad Banjaluka danas je centar odbojkaških zbivanja u Republici Srpskoj s obzirom na to da su na rasporedu dvije polufinalne utakmice Kupa Republike Srpske, po jedna u ženskoj i muškoj konkurenciji. 

Odboojkašice  BL Voleja, od 17 časova u sportskoj dvorani Obilićevo dočekuju  Maglić, a odmah nakon ovog meča, takođe u Obilićevu, u muškom polufinalu će se sastati Borac i Majevica. Ovaj meč počinje u 19.30.

– Mi želimo da ponovimo uspjeh iz prošle godine smo igrai finale Kupa Republike Srpske i smatram da imamo realne šanse. Ne potcenjujemo Majevicu, međutim, smatram da smo kvalitetniji tim, imamo više iskustva, igrali smo jače utakmice i ubijeđen sam da ćemo se na kraju radovati. Pozivam sve ljubitelje odbojke da nas podrže u ovom meču – rekao je Marjanović.

Dva tima iz Brčkog, odbojkaši Mladosti i odbojkašice Bimal Jedinstva već su izborili plasman u finale Kupa Republike Srpske,

Odbojkaši Mladosti na domaćem terenu u Brčkom pobijedili su sinoć Radnik iz Bijeljine rezultatom 3:0 (25:13, 25:21, 25:22) dok su odbojkašice Bimal Jedinstva na Palama bile bolje od domaće Jahorine takođe sa 3:0 (25:18, 25:17, 25:9).
Finalne utakmice na rasporedu su 10. i 11. novembra.

(Srpskainfo)

DODIK: Pozvaću Putina u Banjaluku

Novoizabrani srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da nijednog trenutka nije sumnjao u svoju pobjedu i najavio da namjerava da pozove predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina da posjeti Banjaluku, ali ne i Sarajevo.

Grad Banjaluka kupuje akcije “Vodovoda”?

Grad planira da za 500.000 KM kupi akcije “Vodovoda”, a izdvajanje ovih sredstava već je predviđeno gradskim budžetom, rekao je juče gradonačelnik Igor Radojičić nakon sjednice Kolegijuma Skupštine grada.

“KOJIM PUTEM DO KUĆE” Otvorena izložba radova Uroša Đurića

U Banjaluci je večeras otvorena izložba radova konceptualnog umjetnika iz Beograda Uroša Đurića pod nazivom “Kojim putem do kuće” koja je zamišljena kao vodič kroz multižanrovsku karijeru ovog svestranog umjetnika. Izložba predstavlja presjek Đurićevog umjetničkog opusa u protekle tri decenije i obuhvata slike, fotografije i video-radove iz nekoliko ciklusa – Populistički projekat, Umjetnost za klasno

IZDVOJENO 1,65 MILIONA KM Gradnja puta za Motike počinje na proljeće

Rekonstrukcija i proširenje dijela puta od Petrićevca prema Motikama trebalo bi da počnu iduće građevinske sezone, a za radove će iz gradske kase biti izdvojena dva miliona maraka umjesto prvobitno planiranih 1,65 miliona. Riječ je o saobraćajnici dugoj oko sedam i po kilometara koja je u veoma lošem stanju, a u planu je da sanacija

EUFOR demantovao da je imao dron na Trgu 5. oktobra

Iz Službe za odnose sa javnošću EUFOR-a saopšteno je da “dron EUFOR-a nije djelovao na banjalučkom Trgu Krajine 5. oktobra tokom skupa koji je organizovala grupa ‘Pravda za Davida'”. Iz EUFOR-a tvrde da informacija Srne u kojoj je navedeno da se dron EUFOR-a nalazi iznad Trga Krajine u Banjaluci i da je prema njihovoj procjeni