Vijesti 12.11.2016.

Banjaluka: Učenici iz auta pokazao polni organ!

ČITANJE: 2 minute

Učenica osmog razreda banjalučke Osnovne škole “Desanka Maksimović” Dragočaj povjerila se majci da joj je na obližnjem autobuskom stajalištu, usred dana, vozilom prišao nepoznati muškarac, te da je, ne izlazeći iz auta, skinuo pantalone, a zatim pobjegao.

Majka djevojčice to je ispričala suprugu, koji je o svemu obavijestio direktora škole Stanislavka Malinića. Malinić kaže da je otac učenice dolazio kod njega i raspitivao se šta da urade, te da je slučaj na kraju prijavljen policiji.

– Prema riječima učenice, to se dogodilo na autobuskom stajalištu prema Prijedoru, odakle putuje. Otac je izjavio da je muškarac zaustavio auto, dok je djevojčica sama čekala na stanici, nakon čega je skinuo pantalone, ne izlazeći iz vozila. To je bilo između 12 i 13 časova, kada se vraćala kući iz prve smjene. Djevojčica se vjerovatno uplašila. Po priči roditelja, auto je bio tamne boje – navodi Malinić.

Djevojčica je u šoku zbog onog što joj se dogodilo, a među đacima se uveliko priča o ovom incidentu. Sa druge strane, školski direktor kaže da nema mjesta panici. Ističe da zbog interesa djeteta ni on nije želio da diže tenzije, a prije svega, jer se još ne zna šta se zapravo dogodilo.

– Sa tom učenicom, inače, nikada nismo imali bilo kakvih problema. Djevojčica redovno ide na nastavu – naveo je direktor škole.

Niko ne zna odakle se vozilo pojavilo i gdje je bludnik potom otišao. Direktor ističe da mu je u interesu da policija što prije utvrdi sve o ovom slučaju.

Sa druge strane, iz CJB Banjaluka kažu da je slučaj prijavljen policiji, te da je istraga u toku.

– Policijskoj stanici Potkozarje 9. novembra prijavljeno je da se na autobuskom stajalištu u mjestu Ramići nepoznati muškarac zaustavila vozilom, nakon čega je pokazao polni organ maloljetnoj osobi, koja se tu nalazila – rekla je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

Ona ističe da će pripadnici CJB Banjaluka preduzeti potrebne mjere i radnje da se utvrde sve činjenice, a sumnja se da je počinjeno krivično djelo zadovoljenje polnih strasti pred drugima.

– O svemu je obaviješten i dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se preduzmu neophodne mjere i radnje sa ciljem identifikovanja lica – naglasila je Markanovićeva.

(Nezavisne)