Vijesti 23.02.2016.

Banjaluka: Uhapšen sedamnaestogodišnjak zbog krađe 25 bicikala

ČITANJE: 1 minuta
bicikli
Policijski službenici Policijske stanice za intervencije, juče su u ulici Bulevaru cara Dušana uhapsili sedamnaestogodišnjaka, osumnjičenog da je na području grada Banja Luka otuđio dvadeset pet (25) bicikala, različite marke.

-Tokom kriminalističke obrade, prema maloljetniku su primjenjene odredbe Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku RS, uz prethodno obaviještavanje tužioca za maloljetnike Okružnog tužilaštva Banja Luka- saopšteno je iz CJB Banjaluka.

Policijski službenici su utvrdili da je maloljetnik, iskorišćavao nepažnju vlasnika i otuđivao bicikla koje je dalje prodao licima S.R.(1979) i M.J.(1997), čime je pričiio veću materijalanu štetu oštećenima, a za sebe stekao protivpravnu imovinsku korist.

-Lica S.R.(1979) i M.J.(1997) oba iz Banje Luke  su, istog dana,  lišena slobode zbog sumnje da su izvršila krivično djelo „Prikrivanje“, a kod njih su pronađeni i oduzeti  otuđeni bicikli- navodi se u saopštenju.

Obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se lica nakon završene kriminalističke obrade puste na slobodu, a da se po kompletiranju predmeta dostavi izvještaj u redovnoj proceduri i to protiv sedanaestogodišnjaka za krivično djelo „Krađa“,a protiv S.R.(1979) i M.J.(1997)  za krivično djelo „Prikrivanje“.

-Policijski službenici nastavljaju rad na dokazivanju navedenih, ali i otkrivanju drugih krivičnih djela za koja se sumnja da su izvršila pomenuta lica- navode iz CJB Banjaluka.

bicikli 2

(NN)