Vijesti 23.02.2017.

Banjaluka: Uhapšen zbog krađe pčela, pa smješten u zatvor zbog droge

ČITANJE: 1 minuta

Zbog krađe košnica sa pčelama u naselju Priječani i u mjestu Šušnjari, pripadnici policijskih stanica Lazarevo i Laktaši uhapsili su Mitra Gligića (30) zvanog Legija i Zorana Ćustića (53), obojicu iz Laktaša, te Nikolu Hajdera (33) iz Banjaluke.

To je potvrdio izvor blizak istrazi koji je precizirao sa su osumnjičeni košnice ukrali 21. i 22. februara, čime su pričinili znatnu materijalnu štetu oštećenima.

“O prikupljenim saznanjima obaviješten je okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se lica nakon saslušanja otpuste na slobodu, a da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima”, saopštila je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, navodeći inicijale osumnjičenih.

Svi su, osim Ćustića, otpušteni na slobodu, a on je predat u Kazneno-popravni zavod Tunjice, na izdržavanje kazne zatvora zbog neovlaštenog prometa  drogama.

“Policijski službenici nastvaljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela, ali i provjeravanju da li se navedena lica mogu dovesti u vezu sa izvršenjem drugih krivičnih  djela na području grada Banjaluke i opštine Laktaša”, navela je Markanovićeva.

Inače, Gligić je policiji poznat odranije.

(nezavisne.com)