Vijesti 07.02.2017.

Banjaluka: Uhapšena još jedna osoba u okviru akcije “Trezor”

ČITANJE: 1 minuta

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske jutros su u okviru akcije “Trezor” na području Banjaluke slobode lišili lice čiji su inicijali M.D. koje se dovodi u vezu sa razbojništvom u banjalučkoj Komercijalnoj banci od 21. aprila 2011. godine, izjavila je Srni načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović.

Miljanovićeva je navela da je u toku kriminalistička obrada lica lišenog slobode. Srna saznaje da je riječ o Daliboru Mariću.

“Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta Republičkog tužilaštva predato je pet lica – S.S., J.K, M.M, T.K. i R.Ž. koji su juče lišeni slobode u okviru ove akcije, a koja se sumnjiče da su počinila niz teških krivičnih djela u prethodnom periodu. Pet lica se već nalazi na odsluženju zatvorskih kazni, a policija traga za još tri lica”, naglasila je Miljanovićeva.

Ovim je rasvijetljen niz razbojništava i krivičnih djela izazivanja opšte opasnosti, koje je ova organizovana kriminalna grupa počinila u periodu od 2004. do 2009. godine.

(Agencije)