Vijesti 13.05.2016.

Banjaluka: Ulice zbog rupa vape za sanacijom

ČITANJE: 2 minute
rupe na putu
Veliki broj rupa u naselju Obilićevo 1 pravi veliki problem vozačima i pješacima, a trenutno je najveći problem u Mačvanskoj ulici, u kojoj nije bilo sanacije, i u Ulici carice Milice, u kojoj su radovi izvođeni, ali prema riječima mještana, nisu kvalitetno urađeni.

Oliver Gačić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Obilićevo 1, kazao je kako je Ulica carice Milice sanirana, ali su oštećenja ponovo evidentna.

-Malo su pokušali pokrpati udarne rupe koje su se pojavile tokom zime, ali su to uradili loše, građani se stalno žale na ovaj problem, upadaju u rupe. Najveći je problem kada pada kiša, jer tad se rupe ne vide, pa se nagazi u njih- rekao je Gačić.

Dodao je još i da taj problem nije samo u toj ulici već i u Mačvanskoj, koja ide prema Bulevaru Stepe Stepanovića.

-Mačvanska ulica je u još lošijem stanju nego Ulica carice Milice, u ovoj ulici nije bilo nikakvih radova, od rupe koja se nalazi na raskrsnici ne može da se skrene u drugu ulicu, a vozila se ne mogu mimoići zbog veličine rupe- rekao je Gačić.

On navodi da nema informaciju od nadležnih da li su planirana saniranja na ovim saobraćajnicama.

-Te sanacije spadaju u redovno održavanje i trebalo bi da se saniraju kvalitetno, napominjem da je saobraćajnica u Ulici carice Milice već bila sanirana, ali je nekvalitetno urađena, pa je zbog toga brzo došlo do ponovnog oštećenja- kazao je Gačić.

Milenko Šajić, portparol Gradske uprave, rekao je da će u sklopu redovnog održavanja gradskih asfaltnih saobraćajnica biti izvedeni radovi na sanaciji nastalih oštećenja u Mačvanskoj i Carice Milice. Nije precizirano kada će to tačno biti.

(Nezavisne)