Vijesti 22.04.2016.

Banjaluka: Ulična trka okupila oko tri hiljade učesnika

ČITANJE: 2 minute
Maraton-Banjaluka-001

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović rekla je povodom održavanja 16. Međunarodne atletske ulične trke “Banjaluka 2016″, koja je okupila oko 3.000 učesnika u 10 kategorija, da je ovo prilika da se mladi posvete sportu, ali i da se druže.

“Ova trka je značajna jer time pokazujemo da je Republika Srpska sposobna da ljudskim, ali i svim ostalim kapacitetima, organizuje ovako veliki i značajan događaj, te da širom otvorenih ruku dočekuje sportiste iz zemalja širom svijeta”, rekla je Davidovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je izrazila zadovoljstvo što je u prilici da vidi veliki broj omladine, koja se raduje učestvovanju i pobjedi.

“Učestvovanje u kolektivnim, ali i svim drugim sportovima, je najljepši način odrastanja”, poručila je Davidovićeva.

Ona je dodala da je resorno ministarstvo prepoznalo značaj ove trke, te je uvršćena u manifestacije od posebnog značaja za Republiku Srpsku.

Promoter Atletskog kluba “Borac” Lusija Kimani poručila je da je najljepše djecu vidjeti da, osim što se takmiče u trčanju, još i druže, te je poručila svoj omladini da je svaki sport dobar, ali je atletika baza za sve.

Predsjednik Atletskog kluba “Borac” Banjaluka Ranko Milišić izrazio je zadovoljstvo organizacijom i brojem učesnika ovogodišnje atletske trke.

“U posljednjih 15 godina više od 50.000 takmičara je učestvovalo u ovom takmičenju, a sada očekujemo između 2.000 i 3.000 učenika osnovnih i srednjih škola Banjaluke”, naveo je Milišić.

On je dodao da je za učenike osnovnih i srednjih škola, koji trče od Trga Krajine do Narodnog pozorišta Srpske, organizovano 10 trka.

Centralna trka je međunarodna ulična trka u muškoj konkurenciji, gdje se više od 30 učesnika takmiči na 3.000 metara.

Međunarodnu atletsku uličnu trku “Banjaluka 2016″ organizovao je Atletski klub “Borac” Banjaluka u okviru oblježavanja Dana grada – 22. aprila.

(Agencije)