Vijesti 04.08.2021.

Banjaluka: Vakcinacija taksista, slijede frizeri

ČITANJE: 2 minute

Masovna vakcinacija, nastavljena je se širom Srpske. Ove sedmice u Banjaluci, protiv virusa korona vakcinišu se taksi prevoznici, a već od naredne sedmice, trebalo bi da počne i imunizacija frizera.

Taksi prevoznici saglasni – nema dileme kada je riječ o vakcinaciji protiv virusa korona!

-Pored domaćih naših građana, vozimo i strance, iz tog razloga smo tražili da ne bi dobili neke od novih sojeva – rekao je Dragan Purišić, predstavnik taksi prevoznika u Banjaluci.

Ove sedmice, trebalo bi da bude vakcinisano oko 86 taksi prevoznika, a već od naredne sedmice, trebalo bi da počne i imunizacija frizera.

-Vakcinacija je dobro organizovana! Da svi samostalni privrednici mogu da se jave u Zanatsku komoru, da će brzo da traje i bez problema, zastoja. Pa vas molim, da to shvatimo ozbiljno, jer mi nemamo alternativu – naglasio je Јovan Bratić, direktor Zanatsko preduzetničke komore Republike Srpske.

Velikim odzivom za proces imunizacije, taksi prevoznici su pokazali odgovornost u očuvanju svog, ali i zdravlja svojih putnika. Između ostalog, vakcinacija protiv virusa korona, ima veliki značaj i za očuvanje i razvoj privrede!

-Pozdravljamo duštveno odgovorno ponašanje naših taksista, koji su došli danas da izvrše imunizaciju. Ovo je osjetljiva kategorija, jer su u svakodnevnom kontaktu sa građanima – naglasio je Željko Grebić, savjetnik ministra saobraćaja i veza Republike Srpske.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković, rekao je, da se najveća odgovornost u procesu imunizacije pokazuje organizovanim vakcinisanjem pojedinih grupa građana, u okviru udruženja ili kompanija.

– Imajući u vidu da pristupamo svim poslovnim zajednicama na isti način da omogućavamo i izbor same vakcine, ali takođe i termina kada da se vakcinišu. Pozivamo sve građane, preko Komore i Unije poslodavaca da iskoristimo povoljniju epidemiološku situaciju i pristupimo procesu vakcinacije – poručio je Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Iz Instituta ističu i da do sada nisu imali prijavljenih poteškoća sa potvrdama o vakcinisanju, izdatih u Republici Srpskoj, pri prelasku graničnih prelaza.

Oznake: vakcinacija