Vijesti 18.01.2017.

Banjaluka: Više od 200 zahtjeva primljeno u Kancelariji za građane

ČITANJE: 1 minuta

Od početka rada, u Kancelariji za građane je primljeno više od 200 zahtjeva, molbi i drugih podnesaka građana.

– Većina zahtjeva se odnosila na nemogućnost pronalaska zaposlenja i rješavanja stambenog pitanja, zatim na rješavanje infrastrukturnih problema u različitim dijelovima grada, legalizaciju objekata i slično – rekla je šef Kancelarije za građane, Nikolina Račić.

Ona je naglasila da je u cilju bolje komunikacije sa građanima, gradonačelnik Igor Radojičić odmah po stupanju na dužnost prvog čovjeka Banje Luke, formirao posebnu Kancelariju za građane, u kojoj se obavlja i neposredan prijem sugrađana.

– U Kancelariji za građane, koja djeluje u sklopu Kabineta gradonačelnika, svakim radnim danom se obavlja neposredan prijem građana, daju odgovori, uputstva i obavještenja na zahtjeve i pitanja građana, razmatraju predstavke i pritužbe građana u saradnji sa organizacionim jedinicama Gradske uprave i drugim nadležnim organima. Kancelarija ima za cilj olakšavanje komunikacije građana sa gradonačelnikom, brže i efikasnije rješavanje zahtjeva građana, te uočavanje osnovnih problema sa kojima se naši sugrađani susreću kako bi se isti sistemski rješavali u saradnji sa nadležnim službama Grada – istakla je Račić.

Službenici ove Kancelarije na raspolaganju su sugrađanima svakim radnim danom, od 8 do 16 časova.

– Građani mogu doći u Gradsku upravu, u kancelariji broj 22, ili kontaktirati nas telefonskim putem – kazala je Račić i dodala da je broj telefona Kancelarije za građane: 051/244-444, lokal 709.