Vijesti 08.08.2016.

Banjaluka: Vremenska prognoza za naredna četiri dana

ČITANJE: 1 minuta

Pogledajte kakvo nas vrijeme u Banjaluci očekuje u naredna četiri dana.

Ponedjeljak

Jutro svježe i umereno oblačno, a tokom dana pretežno sunčano i prijatno toplo vrijeme. Vjetar slab sjeveroistočni. Jutarnja temperatura vazduha oko 15°C, a najviša dnevna temperatura vazduha do 28°C.

Utorak

Poslije svježeg jutra, tokom dana sunčano i još toplije vrijeme. Popodne razvoj oblaka koji će samo ponegdje na jugoistoku i jugozapadu donijeti kratkotrajne pljuskove. Jutarnja temperatura vazduha od 11°C do 16°C, na jugu do 20°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 27°C do 32°C, na jugu malo toplije, u višim predjelima od 23°C.

Srijeda:

Toplo i sunčano u prvom dijelu dana. Popodne nestabilno uz povremene pljuskove sa grmljavnom koji će se javljati uglavnom na jugoistoku i zapadu. U noći na sjeveru i zapadu naoblačenje koje donosi kišu. Jutarnja temperatura vazduha od 13°C do 19°C, na jugu do 22°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 28°C na zapadu do  34°C na istoku i jugu, u višim predjelima od 26°C.

Četvrtak:

Osvježenje uz oblačno vrijeme i slabu povremenu kišu koja se širi od zapada. Temperatura će biti niža i za 10 stepeni u odnosu na srijedu. Na jugu ostaje toplije. Jutarnja temperatura vazduha od 12°C do 16°C, na jugu do 22°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 19°C do 25°C, na jugu do 32°C, u višim predjelima od 16°C, saopšteno je iz Republičkog Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.