Vijesti 20.07.2016.

Banjaluka: Za more spremni i dodatni autobusi

ČITANJE: 2 minute

Autobusi koji prevoze putnike do Crnogorskog i Hrvatskog primorja, ovih dana ispunjeni su do posljednjeg mjesta, pa su prevoznici u slučaju da se ukaže potreba obezbijedili dodatne linije za Jadran.

Rukovodilac Autobuske stanice Nataša Laušević, kaže da je sezona godišnjih odmora u toku te da Banjalučani masovno odlaze na more.

– Prije nekoliko dana gužve su se znatno pojačale na svim linijama koje voze ka moru. Takvo stanje će potrajati sve do kraja avgusta, a nekad se desi da sezona traje i do sredine septembra. Niko od putnika neće biti uskraćen za prevoz, jer smo spremili autobuse velikih kapaciteta. Ukoliko bude velika gužva na nekim linijama, uvešćemo kao i ranijih godina dodatne autobuse – kazala je Lauševićeva.

Direktor preduzeća “Autoprevoz” Dejan Mijić ističe da najveće gužve očekuju sredinom avgusta, kada je špic sezone za većinu Banjalučana.

– Mi imamo svako veče linije za Crnu Goru, tačnije za Herceg Novi, Tivat i Budvu, a kada je Hrvatska prevozimo putnike do Makarske, Zadra i Rijeke. Dešava se u avgustu da na redovnim linijama imamo veliku gužvu, pa onda uvodimo ili dodatni autobus ili vozimo autobusima većih kapaciteta – rekao je Mijić.

I u agenciji “Bočac-turs” ističu da već godinama u večernjim časovima voze ka Hrvatskom i Crnogorskom primorju.

– Mi smo veoma zadovoljni sa brojem putnika koji trenutno putuju našim linijama do mora. Sve zavisi i od vremenskih uslova ali kako je krenulo, ljetna sezona će biti dobra – kazali su u ovoj agenciji i dodali da njihovi autobusi voze svakodnevno za Bar, Budvu, Herceg Novi i Split.

Banjalučanka Sanja Bojić kaže da svake godine autobusom putuje u Igalo.

– Na moru ne koristim automobil jer je problem naći parking a i prilično je skup. Iz tog razloga drugarice i ja putujemo autobusom a i osjećam se sigurnije kada ne moram da vozim na toliku daljinu. Linija ima dovoljno i smatram da je Banjaluka dobro povezana sa turističkim centrima na Jadranu – kazala je Bojićeva.

Polasci

Nataša Laušević rekla je da karta u jednom pravcu do ljetovališta u Crnoj Gori košta 51 KM a povratna 81 KM.

– Polasci na liniji za Herceg Novi, Tivat i Budvu su svaki dan u 23 časa dok autobus koji ide do Bara i prolazi kroz Herceg Novi i Budvu kreće u 21.45 časova. Imamo liniju i do Igala a polazak je u 20.45 časova. Svakog jutra u pet časova autobusi voze za Split, Makarsku i Ploče. Cijena karte do Splita je 35 KM, dok je do Makarske 41,65 KM – kazala je Lauševićeva.

(Glas Srpske)