Vijesti 23.05.2016.

Banjaluka: Zbog duga Banjalučanin umalo ostao bez bračnog kreveta

ČITANJE: 1 minuta

“Vi nikada niste niti ćete prisustvovati ovakvom prinudnom izvršenju. Zato što je došlo 10 policajaca i izvršilac da prinudom prinude čovjeka da preda bračni krevet”, kaže Jevto Janković, advokat Predraga Čubrila.

Sudski izvršilac i pollicajci, i ovaj put, napustili su Aleju Svetog Save praznih ruku. Do plijenidbe pokretnih stvari porodice Čubrilo nije došlo jer se nije pojavio predstavnik tužioca. A tužila ga je bijeljinska veledrogerija “Phoenix Pharma”. Čubrilo im je, kao vlasnik apoteke “Lazar” u Banjaluci ostao dužan 77 hiljada maraka. Za ATV poručuju – radi se o poslovnoj prevari Čubrila.

“Obzirom da je garantovao svojom ličnom imovinom, potpisavši mjenice i mjenične izjave, ‘PHOENIX Pharma doo’ je iskoristila svoje zakonsko pravo u vezi naplate potraživanja”, saopšteno je iz Odjeljenja pravnih poslova “Phoenix Pharme”, Bijeljina.

Predrag Čubrilo potpisao je jednu, a njegov otac dvije mjenice. Njegova odbrana uvjerava da su mjenice falsifikat i da nisu izvršna isprava. Zbog toga advokat Janković tvrdi da su sudije počinile krivično djelo. Ipak, u zaključku su napisali da Čubrilo nema pravo na žalbu, pa može očekivati da izvršioci ponovo zakucaju na vrata, a do tada je i krevet siguran.

(ATV)