Vijesti 30.11.2015.

Banjaluka: Zbog pokušaja silovanja šest mjeseci robije

ČITANJE: 1 minuta
okruzni-sud-banja-luka
Banjalučki Okružni sud osudio je Bojana Kalabu (36) iz mjesta Bistrica kod Banjaluke na šest mjeseci zatvora zbog pokušaja silovanja maloljetnice T.L. početkom godine, rečeno je u Sudu.

Kalaba je pokušaj silovanja počinio 8. januara oko 18.00 časova kada je maloljetnicu dok je šetala povukao za ramena i rekao: “moraš biti moja i moram te silovati”.

“Oštećana se pokušala oteti, ali je optuženi uspio savladati i oboriti na asfalt. Potom joj je stavio jedno koljeno na grudi i držao za ruke jednom rukom, dok je drugom rukom pokušao da joj skine trenerku”, stoji između ostalog u optužnici.

U optužnici se dodaje da se maloljetnica opirala i da je u jednom trenutku uspjela da se oslobodi i udari optuženog u genitalije, kada ju je pustio, savijajući se od bolova. Maloljetnica je to iskoristila i pobjegla od optuženog, koga je kasnije prijavila policiji.

Kalaba je tokom suđenja rekao da se ne sjeća dijela događaja, jer je bio pijan, ali je dodao da je bio zaljubljen u T.L.

Sudija Vesna Stanković Ćosović istakla je da je Sud uzeo u obzir olakšavajuće okolnosti da je Kalaba zbog pijanstva bio bitno smanjene uračunljivosti, da je djelo ostalo na pokušaju i da ranije nije osuđivan.

Kalaba nije prisustvovao izricanju presude.

(Agencije)