Vijesti 23.11.2016.

Banka naplatila novac opljačkan na auto-putu

ČITANJE: 1 minuta

Unicredit banka, kojoj je tokom pljačke na auto-putu Banjaluka – Gradiška prošle jeseni opljačkano oko 617.000 maraka, prevoženih u vozilu agencije “Sector Security”, naplatila je svoju štetu od Croatia osiguranja, čiji direktni korisnik je Zagrebačka banka, a koja je bila garant transporta novca.

To je danas u Okružnom sudu Banjaluka rekao svjedok odbrane, Milan Kajtez, direktor pravnih poslova Unicredit banke.

Danas je nastavljeno suđenje protiv suspendovanih pripadnika Specijalne jedinice policije MUP-a RS Vladanu Maliću, Goranu Parašu i Aleksandru Popoviću, te Olegu Bandi, suvlasniku auto-kuće “Kvatro”.

Dragan Talić, generalni direktor agencije “Sector Security”, kazao je da su prema procedurama, koferi morali biti u tovarnom prostoru, i da ljudi iz blindiranog vozila nisu smjeli da izlaze, ali, pošto je vozač tokom pljačke ranjen, to što su napustili vozilo im je zamjereno sa profesionalne, ali ne i sa ljudske strane.

Podsjetimo, u toj pljački učestvovali su još i specijalci Željko Inđić i Goran Janjuz, te Danijel Kuzmić, suspendovani radnik “Sektor sekjuritija”, s tim što su oni pristali na saradnju i obavezali su se da će biti svjedoci saradnici.

(Nezavisne)