Banka Srpske blokirala račune 67 firmi

banka srpske

Privremeni upravnik Banke Srpske Petar Mićić blokirao je račune 67 firmi koje su neuredno otplaćivale kredite ili su za njega garantovale, saznaje poslovni portal capital.ba.

Po nalogu Banke Srpske, računi su blokirani svim bankama za ukupno 67 neurednih dužnika i njihovih povezanih lica koje su garantovale za otplatu obaveza.

Ukupne dospjele obaveze ovih kompanija iznose više od 500.000 KM.

Privremenom upravniku Banke Srpske 16. januara ističe rok od 60 dana da u pisanoj formi Agenciji za bankarstvo Republike Srpske preda izvještaj o finansijskom stanju i predloži konačno rješenje za status Banke, u skladu sa članom 113. Zakona o bankama Republike Srpske.

Da bi završio izvještaj, privremenom upravniku potreban je revizorski izvještaj o poslovanju Banke Srpske u 2015. godini, za koji se očekuje da bude gotov uskoro.

(NN)

Grad još nije izabrao firme za održavanje puteva

Do početka zvaničnog rada zimske službe ima manje od jednog mjeseca, a Grad ima problema da izabere firme koje bi bile zadužene da ove zime u većem dijelu Banjaluke uklanjaju snijeg sa saobraćajnica. 

Servisne informacije za 20. oktobar

Servisne informacije za nedjelju, 20. oktobar 2019. godine. Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje, u protekla 24 časa na području Grada Banjaluka dogodilo se: – jedno krivično djelo: teška kradja (1) – javni red i mir je narušen dva puta, – devet saobraćajnih nezgoda, a jedno lice je lakše povrijeđeno. Služba

“BIO JE SMAK SVETA”: Matija Bećković govorio poeziju u NUB RS

U Banjaluci je održano veče akademika Matije Bećkovića o temi “Bio je smak sveta”, što je i naziv njegove knjige novih i izabranih pjesama. Bećković je uoči ove večeri citirao za Srnu dio naslovne pjesme: “Bio je smak sveta, a mi smo od smaka mislili da je provala oblaka, od sudnjeg dana da je nepogoda,

Dodik i Cvijanovićeva se sastali sa Medvedevim

U Beogradu je večeras održan sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović sa premijerom Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim. “Naša saradnja sa Ruskom Federacijom je odlična. Naravno da Republika Srpska ima mnogo bolje odnose sa Rusijom nego ostali dio BiH. U Banjaluci gradimo rusko- srpski centar, koji je dokaz velikog