Biznis 11.10.2016.

Banka Srpske izgubila spor u Litvaniji: Ukio banci mora isplatiti 25 miliona KM

ČITANJE: 1 minuta

Okružni sud u Kaunasu u Litvaniji obavezao je Banku Srpske u likvidaciji da litvanskoj Ukio banci koja je u stečaju isplati 25 miliona maraka plus kamate, otkriva poslovni portal Capital.ba.

Presudom suda u Kaunasu od 26. septembra ove godine, poništeno je prebijanje 2,2 miliona KM obaveza Ukio banke prema Banci Srpske, a koje je Banka Srpske „prebila“ nakon što je litvanskoj banci oduzeta dozvola za rad.

Banka Srpske obavezana je da Ukio banci isplati 25 miliona KM, koje su Litvanci imali na transakcionim računima i kao depozite u ovoj banci, plus procesnu kamatu u visini od šest odsto godišnje počev od 2014. do potpunog izvršenja presude.

– Obavezuje se Banka Srpske da isplati Ukio banci u stečaju 11,08 miliona evra, te da joj na ime kamata isplati 1,01 miliona evra. Obavezuje se Banka Srpske da isplati tužiocu procesnu kamatu u visini od šest odsto godišnje koja se obračunava na dosuđeni iznos 11,08 miliona evra počev od otvaranja postupka pred sudom, 11. juna 2014. godine, do potpunog izvršenja sudske presude – navedeno je u presudi.

(Capital.ba)