Vijesti 25.03.2017.

Bašta kafića porasla preko noći, komunalna policija naredila uklanjanje

ČITANJE: 1 minuta

Komunalna policija je danas u okviru redovnih kontrola utvrdila da je započet rad na proširivanju ljetne bašte poznatog banjalučkog lokala “Jova bar” i zatekli već betoniran dio od sedam metara kvadratnih.

“U okviru redovnih kontrola komunalne policije utvrđeno da su radnici koje je angažovao vlasnik kafe bar Jova, već izvršili popločavanje jednog dijela zelene površine u parku ispred Muzeja Savremene umjetnost, radi proširenja prostora za postavljanje ljetne bašte. Komunalni policajci su sačinili zapisnik i dali zakonski rok od 48 sati da se sve vrati u prvobitno stanje.” – izjavio je Milenko Letić, vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja komunalne policije u Banjaluci i naveo kako će ovo, kao i svako drugo bespravno djelovanje u okviru njihove nadležnosti biti najoštrije sankcionisano.

Prostor ispred muzeja potrebno zaštititi

“Mi smo stvarno iznenađeni time da se prostor ispred muzeja devastira, betonira i da se kvari ta ambijentalna cjelina koja je jedinstvena sa samom zgradom. Nadam se da će nadležni odreagovati po ovom pitanju, te da će se ovaj prostor zaštititi” – izjavila je direktor Muzeja savremenih umjetnosti Sarita Vujković.

Nije izolovan slučaj, neće biti tolerisanja

“Nakon procjene stručne komisije o stepenu oštećenja zelene površine, grad će podnijeti tužbu kako bi se nadoknadila šteta.” – dodao je Letić u telefonskom javljanju za portal Nezavisne.com.

Iz gradske uprave su poručili kako ovo nije izolovan slučaj, te da se neće tolerisati ovakvo ponašanje pojedinaca. Akcija komunalne policije će biti nastavljena i u narednom periodu.

(Nezavisne)