Vijesti 02.05.2016.

Bata Živojinović na intenzivnoj njezi

ČITANJE: 1 minuta
bata zivojinovic
Legenda srpskog filma, Bata Živojinović, bije još jednu životnu ofanzivu. Prije nekoliko dana Bati je iznenada pozlilo, zbog čega je hitno prebačen u jednu beogradsku bolnicu.

Kako su “Novosti” u ponedeljak uspjele da saznaju u medicinskoj ustanovi u kojoj se liječi, zdravstveno stanje čuvenog glumca je i dalje ozbiljno. Smješten je na odjeljenje intenzivne njege, a ljekari su potvrdili da je posrijedi srčana i bubrežna insuficijencija (slabost), zbog čega se maksimalno trude da mu obezbijede najefikasniju terapiju.

Da podsjetimo, osamdesetdvogodišnji glumac je prije četiri godine doživio težak moždani udar od kojeg se oporavio, a kome je prethodio srčani udar 2006. Bolovao je i od gangrene, koju je u nekoliko navrata liječio na Kubi, gdje živi njegova ćerka Jelena. Posljednjih nekoliko mjeseci proveo je na oporavku kod kuće, uz suprugu Lulu i unuku Dinu.

Upravo je unuka, koja se trenutno nalazi u Parizu, u ponedeljak potvrdila za Novosti da porodica Živojinović, kao i uvijek u sličnim situacijama, ne gubi optimizam i vjeruje da će se Bata i ovaj put izvući poput feniksa. – Raspoložen je i šali se u našim svakodnevnim telefonskim razgovorima – rekla je Dina, ćerka Batinog sina Miljka, za “Novosti”.

– On je veliki borac, ali je izuzetno važno što uz sebe ima divne ljekare i sestre, koji sa izuzetnom posvećenošću brinu o njegovom zdravlju. Tu je naravno i baka Lula, ona sve radi da mu olakša ovu bitku – donosi mu domaću hranu u bolnicu, čak mu i pjeva.

(Vecernje novosti)