Vijesti 10.12.2015.

Beč: Srbi se posvađali oko narkotika, jedan ranjen

ČITANJE: 1 minuta
Bec narkotici
Austrijska policija uspjela je, veoma brzo, da pronađe lice koje je u Beču, nasred ulice, proteklog vikenda, pucalo na jednog državljanina Srbije.

Pored njega, pronađeno je još jedno lice koje je zadobilo prostrelnu ranu od ispaljenih hitaca.

Prema portparolu policije Patriku Majerhoferu, rasvijetljena je pozadina slučaja i radi se o svađi pripadnika narko-scene.

Sva trojica su srpski državljani koji su se poznavali, a vjerovatno su se posvađali oko narkotika.

Policija je uhapsila jednog 41-godišnjaka, koji je tokom saslušanja priznao obračun, zbog čega je podnijeta prijava za pokušaj ubistva.

Do oružanog okršaja došlo je nasred ulice, a stanari obližnjih zgrada pozvali su policiju, koja je zatekla na trotoaru povređenog Srbina sa prostrelnom ranom u predjelu stomaka.

Najprije se nije znalo koja je pozadina pucnjave, pošto je, nakon što je mogao biti saslušan, upucani tvrdio da je izašao iz stana da bi kupio cigarete, kada je neko zapucao.

U trag pozadini “priče” policija je ušla zahvaljujući međunarodnoj saradnji, saslušanjima i analizi tragova.

Zahvaljujući policiji u Srbiji, kriminalistička služba Beča ušla je u trag 41-ogodišnjaku, koji je potom uhapšen u svom stanu u Beču.

Kod njega su pronađeni narkotici i jedan pištolj, koji je vjerovatno oružje kojim je pucao na suparnike.

Policija ne želi da objasni kako je ušla u trag drugoj žrtvi napada, ali je saopštila da se radi o jednom 30-ogodišnjaku koji je zadobio prostrelnu ranu u predjelu ruke.

(NN)