Politika 21.12.2022.

Bećirović i ambasador Marfi: Potrebno je što brže formirati vlast na svim nivoima

ČITANJE: 1 minuta

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović je razgovarao sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Majklom Marfijem.

Na sastanku je razgovarano o reformama koje predstoje na evropskom i euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine, te o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini s posebnim osvrtom na formiranje vlasti.

Član Predsjedništva BiH Bećirović se zahvalio na podršci koju Sjedinjene Američke Države pružaju očuvanju stabilnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine, te reformama koje naša zemlja treba provesti na svom putu ka euroatlantskim integracijama. Ponovio je čvrsto opredjeljenje za put naše zemlje ka punopravnom članstvu u NATO savezu, što je i utvrđeno Zakonom o odbrani Bosne i Hercegovine.

Vezano za političke prilike u Bosni Hercegovini, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bećirović i ambasador Marfi su iskazali očekivanja da se vlasti u Bosni i Hercegovini na svim nivoima, a posebno na državnom nivou, brzo konstituišu i krenu u provođenje neophodnih reformi, radeći na dobrobit svih građana i naroda naše zemlje.

E.M.