Politika 21.07.2021.

BEGIĆ: Dodik smogao snage da pozdravi odluku o udžbenicima, a Ilić traži prostor za kritiku

ČITANJE: 1 minuta

Nakon što je predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić izjavio da će nabavka udžbenika za osnovce u Banjaluci u narednom periodu stvoriti probleme u funkcionisanju Grada Banjaluka reagovao je najmlađi banjalučki odbornik Ivan Begić, saopštio je PDP.

– S osjećajem najdubljeg žaljenja šta sve mora da izgovori mladi kolega, predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić, moram reći da se njegova izjava posvađala sama sa sobom i sa stvarnim stanjem. Hvaliti i pozdraviti odluku da osnovnoškolci dobiju udžbenike, ali kritikovati navodne proceduralne greške, te sa druge strane prepoloviti nakande od poreza na nepokretnosti za 4 miliona, opstruisati usvajanje budžeta i praviti se slijep i gluv kada se ulažu amandmani na prijedlog budžeta koji Grad prave nefunkcionalnim je zaista politički suicidno, kaže Begić.

Begić dodaje da mu je žao što Ilić, koji se predstavlja kao pravnik, ne poznaje osnovne pravne postulate i da ga tome gimnazijalac i srednjoškoloc moraju učiti.

– Politički je nezreo, to se vidi i u tome da je njegov šef Dodik smogao snage da pozdravi ovu odluku jasno i glasno, dok je Ilić tražio prostor za kritiku najsjajnije stvari za Banjaluku u ovoj godini. Ilić je zaista znao pokazati naznake ljudskosti i korektnosti, ali je poput krave koja da 10 litara mlijeka i onda se ritne i sve to prospe. Tako i Ilić, uradi pametnu stvar i onda se ritne i padne i u sopstvenim redovima i među narodom. Ne likujem, žao mi je što mlad čovjek sebe na takav način unižava, zaključuje Begić.

(SB)

Oznake: Ivan Begić