Vijesti 28.01.2022.

BEGIĆ: Hapšenje Munjize dokaz da MUP radi dobro kad postoji politička volja

ČITANJE: 1 minuta

Hapšenje Marka Munjize zbog ucjene političara dokaz je da MUP, kada postoji politička volja, radi dobro i može brzo da reaguje, a nadam se da će takva volja postojati i u mom slučaju.

Rekao je ovo za portal Insajder.in bivši odbornik Ivan Begić koji se prije dva mjeseci povukao iz politike zbog objavljivanja privatnih snimaka.

On je tada rekao da je mjesecima trpio ucjene i prijetnje, te da je o svemu obavjestio policiju i nadležno tužilaštvo. Ipak, konkretnih pomaka u njegovom slučaju nije bilo.

– Nažalost, ni do danas ništa nije urađeno i sve više sam ubjeđen da ni neće biti značajnijeg pomaka. Više sam sam otkrio, nego istražni organi i sve sam im to dostavio. Posao bi mogli da završe brzo, ali očigledno da to neko ne želi – istakao je Begić za portal Insajder.in.

Na pitanje šta je to otkrio i da li zna ko i zbog čega ga je ucjenjivao, Begić je kratko odgovorio.

– O tome ću malo kasnije – kazao je on u svojoj prvoj izjavi nakon povlačenja iz javnosti.

Na kraju, podvukao je da apsolutno podržava akciju MUP-a u Prijedoru, uz poruku da niko nema pravo da na takav način reketira političare.

– To je nedopustivo. Politička borba mnogo toga dopušta, ali ucjenama, reketiranju i prijetnjama ne smije i ne treba da bude mjesta – zaključio je on.

(SB)

Oznake: Ivan Begić