Politika 26.03.2021.

Begić: Skupštinska većina blokira rad komisija

ČITANJE: 1 minuta

Odbornik PDP Ivan Begić tvrdi da je propao treći pokušaj da se održi sjednica Komisije za stambeno-komunalne poslove i poslove saobraćaja zbog nepojavljivanja članova skupštiske većine na sjednici, piše Srpskainfo.

U dvije sedmice, tri puta je bio pokušaj da se održi sjednica Komisije za stambeno-komunalne poslove i poslove saobraćaja, na prve dvije nakon višečasovne priče u prazno, skupštinska većina nije bila u stanju da se odluči šta će da radi, hoće li da blokira budžet ili da blokira Programe zajedničke komunalne potrošnje, uređenja građevinskog zemljišta i ostale za Grad izuzetno bitne stvari – kazao je  Begić.

Na ovoj Komisiji se trebao naći i Prijedlog odluke o dodjeli subvencije privrednim subjektima koji obavljaju javni prevoz putnika na području grada Banjaluka.

– Od silne priče i brige za privrednike odbornici skupštinske većine su se odlučili da najprizemniji mogući naćin blokiraju rad ovoga, za grad prevažnog radnog tijela. Nema subvencija, nema asfaltiranja, nema krpljenja udarnih rupa, nema ničega ako se ovo ne usvoji. Kao zamjenik predsjednika Komisije, obaviješten sam da niko od članova komisije nije najavio izostanak na sjednici, što je veoma bahato i neodgovorno. U ovome isključujem kolegu iz SPS koji je kao i ja došao na sjednicu – objasnio je  Begić.

Begić podsjeća da je na ovoj Komisiji trebalo biti riječi o stvarima koji se tiču asfaltiranja, rekonstrukcije i rehabilitaacije puteva i ulica, izgradnji vodovodne i kanalizacione infrastrukture, pomoći za javni prevoz.

(E.M)

Oznake: Ivan Begić