Bekamovi “teški” 500 miliona!

beckham-family-600x450

Najnovija istraživanja vrijednosti brenda Bekamovih, koji između ostalog uključuje unosne proizvode, modne ugovore i kreacije za modne piste, pokazuju da je riječ o vrijednosti u iznosu od 500 miliona funti (690 miliona evra).

Marketinšku vrijednost članova ove porodice – nekadašnjeg kapitena engleskog fudbalskog tima Dejvida Bekama, modne dizajnerke Viktorije i njihove djece – Bruklin, Romeo, Kruz i Harper, izračunala je London School of Marketing.

Njihova godišnja zarada iznosi između 30 do 40 milina funti, a milioni im dolaze iz tri glavna izvora: Footworks, gdje spadaju stvari vezane za Dejvidovu karijeru u sportu, Beckham label koji se odnosi na reklamne ugovore i Beckham Ventures, što podrazumijeva segment vezan za Viktorijine aspiracije u svijetu mode.

Trenutka vrijednost Footworks iznosi 150 miliona funti, Beckham label “tričavih” 70 miliona funti i Beckham Ventures 60 miliona, prenijeli su statistike iz londonske marketinške škole.
I dok su roditelji glavni u doprinošenju bogatstva Bekamovih, njihova djeca se tek probijaju u svijetu biznisa, gdje stvaraju marketinške brendove od svojih postignuća.

Bruklin (16) ima 4.4 miliona pratioca na Instagram stranici i nedavno se pojavila na naslovnoj strani za Miss Vogue.
“Brend Bekamovih je izrazito uspješan u svijetu marketinga i reklama, čak i puko pominjanje njihovg imena uz neki drugi brend je događaj koji privlači pažnju”, rekao je Anton Dominik, direktor marketinga u pomenutoj školi u Londonu.

“Ono šta je posebno ineteresantno je da je porodično ime jednako uticajno kao i bilo koji individualni član porodice”, dodao je Dominik.
S obzirom na to da svi članovi porodice rade “punom parom”, nije ni čudo što im je vrijednost pola milijarde.

(Mondo.rs)

Brendiranje proizvoda od velikog značaja za Republiku Srpsku

U Trebinju je održana Konferencija “Brendiranje domaćih proizvoda-naše je bolje”. Istaknut je značaj brendiranja domaćih proizvoda, ali i brendiranje turističkih usluga, naročito u Trebinju, kao turističkom mjestu broj jedan u Srpskoj.

PROGRAM REFORME UMJESTO ANP-a: Definisana saradnja sa NATO-om, a ne članstvo

Dok u javnosti RS i FBiH već traju žučne polemike o Programu reforme koji će biti upućen u Brisel nakon imenovanja mandatara Savjeta ministara BiH, iako gotovo niko od aktera tih rasprava nije imao uvid u sadržaj ovog dokumenta, banjaluka.net saznaje šta su ključne dimenzije Programa. Podsjećamo, naš portal je još prije mjesec dana prvi

VIŠKOVIĆ: Prvo pročitati šta piše u dokumentu, pa onda komentarisati

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da dokument Program reformi BiH, koji je usvojilo Predsjedništvo BiH, ne prejudicira članstvo BiH u NATO, niti narušava vojnu neutralnost. “U dokumentu precizno piše da ne prejudicira članstvo u NATO. Bilo bi dobro da taj dokument, koji se zove Programske reforme BiH, Mirko Šarović, Branislav Borenović i