Magazin 26.11.2017.

Bend “Letu štuke” napunio banjalučki KSB

ČITANJE: 1 minuta

Dva sata i 15 minuta odlične svirke priredio je u subotu uveče sarajevski bend ”Letu štuke” u prepunom banjalučkom KSB-u.

S obzirom na to da Dine Šarana i „štuka“ odavno nije bilo, Banjalučani su se poželjeli njihovih intimnih ispovijesti, energičnih rok pjesama i hitova kritički nastrojenih prema anomalijama u našem društvu, pa se kompletan koncert pretvorio u horsko pjevanje iz nekoliko stotina grla.

Od samog početka svirke, koju je otvorila pjesma „Sami“, preko „Proteina, ugljikohidrata“, „Tesle“, „U ovom svijetu“ ili „Brojeva računa“, banjalučka publika je sjajno reagovala i još jednom pokazala da su joj „štuke“ jedan od najomiljenijih bendova.

Interesantno, u KSB-u nije bilo puno „omladine“ već je prosjek vjerovatno bio iznad 30 ljeta, pa bi se dalo zaključiti da se među današnjim studentima ipak vrednuje drugačija vrsta muzike, ali to naravno nije smetalo dobro raspoloženom Šaranu, koji je u odnosu na prethodno gostovanje u Banjaluci nabacio „pivski stomačić“.

Očekivano „Šutiš“ i „Mjesto za dvoje“ su ostavljene za sami kraj dvosatne uživancije i zajedničkog leta.

Naravno, nikome nije padalo na pamet da napušta KSB, pa su se vidno zadovoljni Šaran i kompanija odmah vratili na bis i odsvirali „A kada boli“ i posljednji objavljeni singl „Bože zdravlja“ (kada pravde nema) koji najavljuje novi album.

(Mondo)