Politika 17.05.2021.

Benjamina Karić odgovorila na poziv Draška Stanivukovića

ČITANJE: 1 minuta

Nakon što je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković prije tri dana pozvao gradonačelnicu Sarajeva Benjaminu Karić u zvaničnu posjetu, Karić je danas odgovorila na svom FB profilu.

Njen odgovor prenosimo u cjelosti:

Poštovani gradonačelniče Stanivuković,

“Primila sam Vaše ljubazno pismo sa čestitkama za izbor na dužnost gradonačelnice Grada Sarajeva i dobrim željama za realizaciju uspješnih projekata za dobrobit stanovnika glavnog grada i svih građana naše domovine Bosne i Hercegovine. Na tome Vam toplo zahvaljujem.

Koristim ovu priliku da i Vama također uputim najbolje želje i mnogo uspjeha u realizaciji svih dobrih projekata u prelijepoj Banja Luci za dobrobit njenih stanovnika i svih građana naše zajedničke domovine. Uvjerena sam da će vrijeme pokazati koliko je značajno da naši gradovi, kao i sve druge lokalne zajednice, upravo sada uz dodatnu energiju mlade generacije, učine napore na razvoju i modernizaciji naših sredina. Sa zadovoljstvom sam primila poziv da posjetim Banja Luku na čemu Vam iskreno zahvaljujem.

Rado se odazivam i dijelim Vaše uvjerenje da ima puno mogućnosti za uspješnu saradnju dva najveća grada u našoj zemlji. Dijalog, otvorenost, saradnja i izgradnja mostova prijateljstva ostaje jedno do mojih opredjeljenja”.

Podsjetimo, Stanivuković je pored poziva u zvaničnu posjetu  iskoristio priliku i da gradonačelnici Sarajeva čestita izbor na tu  funkciju, ali i bajramske praznike.Prethodni Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić nije imao zvaničnih posjeta tadašnjeg gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake, ali je imao dobre odnose i saradnju sa premijerom Kantona Sarajevo Edinom Fortom koji je u Banjaluci 2019. godine srdačno dočekan.

(E.M)