Vijesti 17.10.2015.

Beograd: 20 godina ocu za ubistvo bebe

ČITANJE: 1 minuta
lisice
Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 20 godina zatvora muškarca, čiji identitet nije naveo, zbog ubistva svog djeteta od 20 mjeseci.

Tom odlukom je potvrđena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je A.A. osuđen zbog izvršenja krivičnog djela teško ubistvo, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

U presudi se navodi da je okrivljeni A.A. osuđen što je 6. novembra 2013. godine u Beogradu u garaži za privremeni smještaj, u kojoj je neprijavljeno boravio sa porodicom, lišio života dijete rođeno 2012. godine.

U obrazloženju presude Apelacionog suda se, između ostalog, navodi da i taj sud nalazi da je okrivljenom, zbog izvršenja teškog ubistva, opravdano bilo izreći maksimalnu zatvorsku kaznu na koju je mogao biti osuđen s obzirom na svoj “kalendarski uzrast”( 25 godina, prema pisanju medija) , cijeneći pri tome da je lišio života sopstveno dijete od samo 20 meseci starosti

Mediji su ranije prenijeli da je nesrećna beba u bolnicu primljena sa povredama jetre i slezene, prelomom čeone kosti i obostrane prelome slijepočnih kostiju i da je tamo preminula.

(Agencije)