Vijesti 04.10.2015.

Beograd na vodi: Prvog dana prodaje rasprodato 75 odsto ponude

ČITANJE: 2 minute

beograd na vodi

Cijena kvadrata je od 2.500 do 2.700 evra, a već prvog dana prodaje skoro da je rasprodata čitava jedna kula. Kupci su iz Srbije i dijaspore.

Za najmanji stan od 60 kvadrata u dvije kule u okviru projekta „Beograda na vodi“, prema juče objavljenim cijenama i kvadraturama, treba izdvojiti najmanje oko 150.000 evra, budući da je cijena kvadrata od 2.500 do 2.700 evra.

Na kraju prvog dana prodaje generalni direktor kompanije „Belgrejd voterfront“ Nikola Nedeljković izjavio je da je prodaja više nego uspješna.
– Danas smo našim kupcima ponudili stanove iz prve A kule „BW rezidens“ i više od 75 odsto od ponuđenih stanova je prodato. Ovo predstavlja ključnu prekretnicu u razvoju projekta. Veliki broj kupaca je iz Srbije, a za njima slijedi dijaspora. Fantastičan odziv i veliko povjerenje koje su današnji kupci stanova ukazali „Belgrejd voterfrontu“ označava svijetlu budućnost za naš projekat – rekao je Nedeljković.

Nadmašena očekivanja

Naime, povodom jučerašnjeg početka prodaje stanova iz prve stambene kule u Galeriji „Belgrejd voterfront“ premijer Aleksandar Vučić izjavio je da se cijena kvadrata u tim stanovima kreće od 2.500 do 2.700 evra, kao i da je za kupovinu stana u okviru projekta „Beograd na vodi“ neočekivano veliki broj zainteresovanih.
– Imamo neočekivano veliki broj zainteresovanih i onih koji su kupili stanove – rekao je Vučić nakon otvaranja pretpristupne saobraćajnice Pupinovog mosta.

Vučić je naveo i da su, prema njegovim informacijama, zainteresovani uglavnom Srbi i dodao da će precizni podaci biti saopšteni za desetak dana. Sudeći po projektima objavljenim na zvaničnom sajtu kompanije „Beograd na vodi“, kupci u kulama sa 20 spratova mogu da biraju stanove od 60 kvadrata, koji imaju jednu spavaću sobu, pa do 145 kvadrata s tri spavaće sobe.

Kinezi žele „Železaru“

Inače, premijer je juče poslije otvaranja Pupinovog mosta sa ambasadorom Kine u Srbiji Li Mančangom, ministarkom saobraćaja Zoranom Mihajlović i gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim najavio i da bi u novembru trebalo s Kinom da bude potpisan ugovor za izgradnju brze pruge od Beograda do Budimpešte. On je istakao i da se vode ozbiljni razgovori s jednom kineskom kompanijom o prodaji „Železare Smederevo“ i da bi taj posao mogao da bude završen u novembru.

Vučić nije rekao koja je kompanija u pitanju, ali je naglasio da je to „druga u svijetu najveća kompanija za proizvodnju čelika“.
– Naš uslov je da svih 5.000 ljudi mora da ostane na poslu i proizvodnja mora da se uvećava. Čuli smo da bi oni uložili ogroman novac, samo 120 miliona dolara išlo bi u galvanizaciju i, ako bismo to uspjeli, to bi značilo veću proizvodnju i drastičan rast BDP – naveo je premijer.

(Kurir)