Vijesti 16.08.2015.

“Beograd na vodi” u septembru dobija prvi stambeni objekat

ČITANJE: 1 minuta

 

beograd na vodi

Početak radova u okviru projekta “Beograd na vodi” planiran je za kraj septembra, kada će se graditi stambeni objekat koji će imati više od 68.000 metara kvadratnih prostora, najavio je glavni beogradski urbanista Milutin Folić.

Folić je za Radio Beograd rekao da prva faza podrazumijeva izgradnju stambenog objekta, hotela, kula i šoping mola, a da će uslijediti izgradnja nekoliko objekata.

– To je projekat koji će trajati narednih 30 godina- naglasio je Folić.

On je dodao da je na prostoru na priobalju rijeke Save, na kojem će se prostirati “Beograd na vodi”, uklonjeno 233 objekta za godinu dana i da je raseljeno više od 90 porodica koje su živjele u nehumanim uslovima.

Kada je riječ o beogradskom metrou, glavni urbanista je rekao da se trenutno rade analize, gdje bi trebala da bude prva linija i koja vrsta metroa bi se gradila, na šta stručnjaci treba da daju odgovor.

– Metro nije nešto što mi možemo da završimo, možemo možda da ga započnemo, kao što mi sada završavamo železničku stanicu Prokop i druge objekte predviđene još sedamdesetih godina prošlog vijeka- rekao je Folić.

On je objasnio da je riječ o čitavoj mreži pruga, tunela i infrastrukturi koja treba da omogući izmještanje glavne željezničke stanice u Beogradu na Prokop, kao i teretnog terminala u Makiš.