Vijesti 24.05.2016.

Beograd: Nema više kafe u Knez Mihajlovoj

ČITANJE: 2 minute

“Međutim, oni koji imaju dozvolu za postavljanje bašte moraće da budu u gabaritima za koje su dobili dozvolu. Ako su dobili dozvolu za 50 metara kvadratnih, ne mogu da budu na 200 metara kvadratnih”, rekao je Vesić.

On je dodao da je politika Skupštine grada uvođenje reda i to ne samo na ulicama, već i u stambenim zgradama, kako bi Beograd počeo da liči na svjetsku metropolu.

“Mi smo pre donošenja ove odluke angažovali Saobraćajni fakultet koji je obavio analizu Knez Mihajlove ulice i zaključak je bio da bašte ometaju pešački tok i da moraju biti uklonjene u okolne ulice koje izlaze na Knez Mihajlovu ulicu. Tako će i biti”, naglasio je Vesić.

Govoreći o uređenju grada, Vesić je podsjetio da su prije dvije godine određene boje u kojima mogu da budu tende, zatim su frižideri uklonjeni sa ulica, donijeta je odluka kako mogu da izgledaju kiosci. Gradski menadžer je ukazao da je Knez Mihajlova ulica ogledalo Beograda, jer kroz nju prolaze svi turisti koji posjećuju prestonicu, a uređenje se, kako kaže, ne odnosi samo na bašte već i na reklame koje se nalaze u Knez Mihajlovoj i to je sljedeći korak u uređenju.

“Neće moći da bude svaka vrsta reklame na zgradama u Knez Mihajlovoj ulici, zatim se uređenje odnosi na prodavnice suvenira koje moraju da budu na posebnim tezgama, zatim na uređenje fasade”, rekao je Vesić.

On je podsjetio da je grad usvojio program koji se odnosi na urbani mobilijer gde je precizno utvrđeno za svaku zonu kako može da izgleda bašta, kanta, svetiljka, jer ukoliko se želi da grad izgleda lijepo, onda se moraju poštovati pravila.

“Mi smo vlast koja insistira na tome da se grad uredi. Sigurni smo da većina građana podržava uređene grada, želimo da i ugostitelji rade, ali po pravilima koji su jasni za sve”, naglasio je Vesić.

(Agencije)