Vijesti 22.12.2015.

Beograd: Sudar dva autobusa, 18 povrijeđenih

ČITANJE: 2 minute
bus
Na okretnici autobusa na Zelenom vencu u Beogradu, jutros se dogodila teška saobraćajna nesreća kada su se sudarila dva autobusa. U sudaru je povrijeđeno 18 ljudi, od kojih je jedna osoba zadobila tešku traumu.

Portparol Hitne pomoći Nada Macura kaže da je 17 osoba zadobilo lakše povrede, dok je jedna osoba u teškom stanju.

– 17 putnika je uglavnom prevezeno kod ortopeda i neurohirurga, ali jedna osoba je zadobila teške traume i ona je prebačena na odjeljenje reanimacije Urgentnog centra – rekla je Macura i dodala da je intervenisalo pet ekipa Hitne pomoći.

U Urgentnom centru potvrđuju da je u sudaru povrijeđeno 18 osoba. Za sada nije poznato da li među povrijeđenima ima djece.

– Svi povrijeđeni su na dijagnostici i prolaze kontrole svih ljekara – rekla je Aleksandra Berić, portparol Urgentnog centra.

Vozač koji je udario u autobus ostao je zaglavljen u sjedišitu, dok je jedna osoba oborena na kolovoz ispod vozila. Vozača autobusa izvukli su vatrogasci.

Do nesreće je došlo nešto prije osam sati kada je vozilo garažnog broja 1379 na liniji 15, tek što je primilo putnike, udarilo u autobus koji je stajao parkiran na stajalištu ispred.

– Vozač tek što je primio putnike i krenuo. Tok trenutka dolazi do nekontrolisanog rada motora, i u tom trenutku vozač je bio priseban i pritisao je kočnicu. Sva sreća daje vozilo na liniji 72 bilo parkirano ispred, jer je tako zaustavilo vozilo na broju 15 jer bi inače mogla da se desi još gora nesreća – rekao je za “Blic” Željko Milković, direktor JKP GSP.

Vozač autobusa Dobrivoje Davidović radi u GSP 20 godina, i iz ove nesreće je izašao lakše povrijeđen.

– Vozač je dobro ali je u šoku i ugruvan je. Prevezen je u Urgentni centar – rekao je Milković, i dodao da nezvanično ima još 15 povređnih, ali to nije konačan broj.

Vozilo na liniji 15 je novo i za sada nije bilo problema.

– Vozilo je prošlo dnevni pregred i u posljednjih tri dana nije bilo nikakvih prijava, bilo je potpuno ispravno – rekao je Milković.

Vozač koji je udario u autobus ostao je zaglavljen u sedišitu, dok je jedna osoba oborena na kolovoz ispod vozila, ispričali su svjedoci i dodali da ima povrijeđenih i među putnicima autobusa.

Saobraćaj se sada odvija nesmetano. Zeleni venac je velika okretnica nekoliko linija GSP.

(Novosti.rs)