Sport 16.04.2016.

Beogradski maraton čeka milionitog učesnika

ČITANJE: 2 minute

Beogradski-maraton

Na Beogradskom maratonu, koji se održava po 29. put, učestvovaće rekordnih 5.800 takmičara u maratonu i polumaratonu iz 60 zemalja.

U tradicionalnoj „Trci zadovoljstva“ učestvovaće oko 20.000 ljudi.

Kako je najavio gradonačelnik Siniša Mali, Beogradski maraton će dobiti i jubilarnog milionitog učesnika od nastajanja.

“Beograd 29. godinu organizuje maraton i to je nešto po čemu je poznat. Promovišemo sport i zdrav način života i od toga nećemo odustati. Beogradski maraton biće u znaku rekorda, 5.800 trkača iz 60 zemalja svijeta prijavilo je učešće. Kada saberemo svih 29 maratona imaćemo milionitog učesnika, što je sjajan jubilej”, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali na konferenciji za medije u Skupštini Grada.

Mali je rekao da brojke dovoljno govore o značaju Beogradskog maratona.

“Beograd sve više investira u maraton i pozivam građane da dođu i da pošaljemo još jednu lijepu sliku u svijet”, naveo je Mali i dodao da, za razliku od prethodnih godina, neće učestvovati zbog zdravstvenih razloga, ali da će biti prisutan.

Promoter Beogradskog maratona legendarni Kubanac Havijer Sotomajor, svjetski rekorder u skoku u vis (2,45), zahvalio što je dobio priliku da bude gost Beograda i velikog trkačkog događaja.

“Kratko vremena sam ovdje, ali se osjećam kao kod kuće, zbog načina na koji sam dočekan. Svake godine sve više se ljudi bave sportom i mislim da ne bi trebalo da prestanu. Drugi put sam u Srbiji i vjerujem da ćemo svi uživati”, poručio je Sotomajor.

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić zahvalio se gradonačelniku Siniši Malom na podršci oko organizacije maratona.

“Želimo svim srcem da uspije trka, ali i da naredna bude još bolja. Sotomajor je smogao snage da dođe na ovaj događaj i pored bolesti djeteta, kako bi uveličao događaj. Zato smo mu mnogo zahvalni”, zaključio je Nikolić.

Beogradski maraton počinje u danas 10 sati startom ispred Crkve Svetog Marka.

(Agencije)