Region 06.02.2023.

BEOGRADSKI MEDIJI TVRDE: Srbija u septembru ide na vanredne izbore?

ČITANJE: 3 minute

Vanredni izbori u Srbiji mogli bi da budu održani već u septembru, saznaje “Blic” nezvanično u vrhu SNS.

Saznanje „Blica“ o okvirnom datumu izbora dolazi posle oštrog govora lidera stranke i predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sednici vrha SNS, o čemu pišu „Novosti“.

„Bolje je da odemo u opoziciju nego da nam partijski i privatni interesi vode državu. Spreman sam da idem na izbore kao kandidat za premijera, ali neću popustiti pod ucenama“, poručio je Vučić.

Nagoveštaj potpune promene aktuelne političke panorame u državi nastalo je tokom sumiranja nedvane sednice Narodne skupštine posvećene Kosovu i Metohiji. Vučić je rekao da je SNS bio usamljen u odbrani državnih interesa i da je uz sebe imao – narod.

Vučić je, takođe, rekao i da mu je „dosta i pokvarenjaka koji bi da se bogate na račun stranke, često se pozivajući na njega prilikom svojih mutnih poslova, a kad god je trebalo da se bore za državu i narod prvi su okretali leđa“, piše Blic.

Vučić je svoje izlaganje završio rečima: Pobediće Srbija.

“Rada Trajković laže da tražim aboliciju za sebe i porodicu”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je kao lažne navode koje je iznela predsednica Evropskog pokreta Srba sa KiM i savetnica u vladi privremenih prištinskih institucija Rada Trajković da on traži aboliciju za sebe i svoju porodicu, prenose agencije.

„Narode srpski, građani Srbije. Zapadni agent Rada Trajković kaže da tražim aboliciju za svoju porodicu, a ne spas za srpski narod na KIM. Laže. Laže kao i svi oni u Skupštini koji su govorili sve one besmislice. Brani me taman kao i moji koalicioni partneri. Zato narode, samo da imate u vidu, moja porodica je ovde. Ostaće u Srbiji, kao i ja. Nikoga se ne plašimo jer ništa ukrali nismo. Krivi smo jer smo branili Srbiju, branimo Srbiju i branićemo Srbiju. Međusobno priznanje – sanjajte. Živela Srbija”, naveo je Vučić u video objavi na instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Celokupno obraćanje predsednika Vučića pogledajte u nastavku.

 

 

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova i savetnica kosovskog ministra Nenada Rašića Rada Trajković istakla je večeras da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić “svojom netolerancijom, ali i totalitarizmom” od Srbije napravio “zemlju jednoumlja”.

Trajković je navela da je Vučić skoro sve ljude u Srbiji zastrašio i ućutkao raznoraznim nemoralnim metodama.

„Tako da kada sada neko (poput mene) iskaže kritičko mišljenje, on veruje da neko ‘od spolja’ mora da stoji iza njega. On je prosto izgubio osećaj i razumevanje za ljude koji su nezavisni i misle svojom glavom“, rekla je Trajković za portal Nova.rs.

„I to nažalost pokazuje u kom stanju je srpska demokratija danas“, dodala je još Trajković.

Rada Trajković je ranije danas rekla za Danas da Aleksandar Vučić pokušava, u stvari, da kroz projekat približavanja američkoj administraciji, skine svu moguću odgovornost sa svoje porodice i najbližih saradnika iz kriminalnog miljea, kao što su Zvonko Veselinović i Milan Radoičić.

To definitivno govori, dodaje ona, da Vučić traži amnestiju za svoju porodicu, sebe, kao i klana oko sebe – za ono što bi trebalo da uradi – saglasi se sa francusko-nemačkim predlogom za rešenje kosovskog pitanja.

(SB)