Region 04.01.2023.

Beogradski medijski analitičar preminuo nakon napada tri psa na Kosmaju

ČITANJE: 2 minute

Tri psa su danas na Kosmaju izujedala čoveka, a on je preminuo od posledica napada.

Napadnuta je i njegova supruga, koja je preživela ali se nalazi u teškom stanju.

Kako se saznaje u pitanju je poznati analitičar Vladan Radosavljević (62). Svojevremeno je bio izvršni direktor Medija centra.

Njega su, iz sada nepoznatih razloga, napala ga tri psa lutalica i on je iskrvario na smrt.

U pokušaju da ga zaštiti, povređena je njegova supruga Olga (58), koja je prebačena u Urgentni centar zbog povreda koje je zadobila, prenosi Kurir.

Tri psa koja su danas na Kosmaju izujedala čovjeka koji je nakon toga preminuo bili su vlasnički psi sa jasnim dokazima o vlasništvu, rečeno je Tanjugu u Veterini Beograd.

Tri psa su nosila ogrlice sa pločicama na kojima su bili ispisani brojevi telefona vlasnika.

Beogradski mediji su ranije prenijeli da je novinar i analitičar Vladan Radosavljević (62) preminuo je nakon što su ga izujedali psi lutalice u Velikoj Ivanči kod Mladenovca.

Kako je rečeno u Veterini Beograd, tri psa su izašla iz dvorišta kroz otvorenu kapiju u mjestu Velika Ivanča, koje pripada G.O. Mladenovac, i napala muškarca i ženu koji su tuda prolazili.

Muškarac je nakon napada ubrzo iskrvario i preminuo na licu mjesta, i njegovo tijelo je odvezeno na obdukciju, a njegova žena je teže povrijeđena.

Kako je Tanjugu rečeno u Veterini Beograd, jedan od pasa je rase staford, jedan je mješanac staforda i pitbula, a treći mješanac nejasnog porijekla.

Sva tri psa se nalaze u karantinu Veterine Beograd.

Biografija

Vladan Radosavljević rođen je u Beogradu, završio gimnaziju na Banovom brdu, pa dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti. Radio na Studiju B od sredine osamdesetih. Prvo na radiju, a zatim, od samog osnivanja na televiziji. Bio voditelj prvog TV duela u srpskim medijima, 2002. godine, između predsedničkih kandidata Miroljuba Labusa i Vojislava Koštunice.

Godinama radio u beogradskom Medija centru, jedno vreme kao direktor.

Bavio se obukom studenata za posao televizijskog novinara, godinama sarađivao sa Produkcijskom grupom Mreža. Dve godine bio glavni urednik „Televizije Banat“ iz Vršca, kao i saradnik Televizije Šabac.

(SB)