Vijesti 27.12.2015.

Berlin: Policija obezbjeđuje bolnicu, traga se za napadačima

ČITANJE: 2 minute
berlin policija
Policija obezbjeđuje sobe u bolnicama gdje su zbrinuti državljani BiH ranjeni u pucnjavi u ovom gradu, jer se strahuje da postoji mogućnost da se napadači provuku i ponovo ih napadnu.

Damil H. (31) iz BiH je ubijen, a još tri bh. državljana su ranjena u berlinskoj četvrti Veding, kada su na njih, dok su izlazili iz zgrade, paljbu iz oružja osuli zasad nepoznati napadači, za kojim policija traga.

Usljed zadobijenih povreda, tridesetjednogodišnjak, koji je u međuvremenu i reanimiran, je podlegao, te je naređena autopsija, a sva trojica ranjenih imaju teške povrede i smješteni su u bolnicu, s tim što, prema nezvaničnim informacijama, nisu životno ugroženi.

Iako se ne navodi identitet ranjenih, zna se da su dobi 56, 36 i 44 godine, a imaju kako ubodne, tako i rane nastale od vatrenog oružja.

Dvojica ranjenih se trenutno nalaze u klinici “Virchow”, koja je pri Univerzitetskoj bolnici u Berlinu, a treći muškarac je u drugoj bolnici.

Pred tom bolnicom okupilo se oko 150 poznanika i članova porodice ranjenog muškarca, koji su se sukobili ispred zdravstvene ustanove, pa je i tu policija morala da interveniše. Njemački mediji pišu da je riječ o romskim porodicama.

Šta je uzrok napada, još nije zvanično potvrđeno, ali postoje dvije verzije. Prema jednoj od njih, napadu je prethodila svađa između rivalskih porodica, a desila se u petak u ugostiteljskom objektu. Po drugoj verziji, motiv je zapravo osveta bivšeg poslovnog partnera.

Po riječima policijskog portparola, sve se desilo iznenada, dok su njih četvorica izlazila iz zgrade, s namjerom da uđu u parkirani automobil.

Vjeruje se da su napadači, koji su osim vatrenog oružja imali i noževe, bili u crnom BMW-u, a odmah nakon napada su uspjeli da pobjegnu.

Policija zasada nema nikakva konkretna saznanja o tome ko stoji iza ovog zločina. Istražioci su obavili uviđaj, ispitali su svjedoke, i uzeli tragove za koje vjeruju da će im pomoći pri istrazi.

-Jedino što mogu da kažem jeste da nije bilo nikakvih hapšenja- rekao je portparol policije za njemačke medije.

Na mjesto pucnjave stiglo je pet vatrogasnih vozila i tri vozila hitne pomoći. Najmanje 50 poznanika ubijenog i ranjenih mladića se nakon napada okupilo na mjestu događaja, zbog čega je policija čak i tu morala da interveniše.

(NN)