Sport 13.06.2021.

BESPARICA: Krupa blizu odustajanja od Premijer lige, Leotar kandidat za njihovo mjesto

ČITANJE: 1 minuta

Iako je obezbijedilia opstanak, Krupa se naredne sezone gotovo sigurno neće takmičiti u Premijer ligi BIH.

Klub iz kanjona Vrbasa zbog finansijskih problema odlučio je da napusti elitni rang takmičenja, nezvanična je informacija koja bi vrlo brzo trebala da bude potvrđena, prenosi mondo.ba.

Fudbalski savez BIH donijeće odluku ko će se umjesto Krupe takmičiti u najvišem rangu, a to bi trebao da bude trebinjski Leotar, koji je završio kao drugoplasirani na tabeli m:tel Prve lige RS.

Trebinjci su dobili podršku gradskih vlasti i Eleoktroprivrede Republike Srpske i već prave planove za takmičenje u Premijer ligi BIH.

Jedan od prvih poteza biće i dovođenje novog trenera pošto aktuelni šef stručnog štaba Oleg Ćurić nema UEFA PRO licencu, a rješenje je već pronađeno.

Ukoliko se planovi realizuju i Leotar zaigra u Premijer ligi sa klupe će ga voditi Branislav Krunić, nekadašnji fudbaler ovog kluba.

Bivši trener Borca i Krupe želja je uprave i raspoložen je da preuzme Trebinjce, a u ponedjeljak bi se trebao i sastati sa čelnicima Leotara, saznaje MONDO.

Zvanična potvrda odustajanja Krupe se još čeka, ali su Draško i Dragomir ilić proteklih dana već najavili takav potez i najavili podmlađivanje ekipe.

U Krupi očekuju da će im FSRS izaći u susret i dozvoliti takmičenje u Prvoj ligi RS u narednoj sezoni, a ne u najnižem rangu.

(SB)

Oznake: FK Krupa